Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. Χίου για το αεροδρόμιο: τελική δικαίωση μιας διαχρονικής

ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. Χίου για το αεροδρόμιο: τελική δικαίωση μιας διαχρονικής

7

                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα παγχιακό αίτημα, που η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου στήριξε διαχρονικά καθιστώντας το βασική διεκδίκησή και προγραμματική της δέσμευση, φαίνεται ότι μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην επέκταση του αεροδρομίου ΟΜΗΡΟΣ με τις σχετικές δεσμεύσεις του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης δείχνουν ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο τριών δεκαετιών όλων εκείνων των κατοίκων του νησιού, που επιθυμούν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή του και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης σε αυτό.
Παρά την πεισματική αντίδραση κάποιων στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου και τις «Κασσάνδρες», που, μετά την απόφαση του Εφετείου για τον καθορισμό της οριστικής τιμής απαλλοτρίωσης, μειδιώντας ειρωνικά προέβλεπαν άλλη μια προσπάθεια στο κενό, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι ανταποκρίνεται σε ένα δίκαιο αίτημα και ώριμο έργο, που δίνει πνοή ανάπτυξης σε μια παραμεθόριο περιοχή ειδικά στις συνθήκες οικονομικής κρίσεις, που βιώνουμε όλοι μας.
Είναι η τελική δικαίωση μιας διαχρονικής προσπάθειας που φέρει την υπογραφή των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και που την καθιστά ακόμη πιο σημαντική η παρούσα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

Από την  πλευρά μας δηλώνουμε ότι είμαστε  αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε συνεργασία με του τοπικούς φορείς  την προσπάθεια τόσο για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου όσο και για την διεκδίκηση όλων των υπολοίπων απαιτούμενων έργων υποδομής για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας και την ανάπτυξή του.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ