Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Αναδασώσεις μέσω ΠΕΠ

Αναδασώσεις μέσω ΠΕΠ

105


{fnc titlos} ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, μέσω δύο έργων που αφορούν την προστασία δασικών εκτάσεων της Χίου, εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000 – 2006 Βορείου Αιγαίου με αποφάσεις της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Πρόκειται για τα έργα: ΄΄Αντιπυρική προστασία και Αναδασώσεις στη Θέση Καστέλι – Σκλαβιά Δήμου Καμποχώρων και Ιωνίας΄΄, προϋπολογισμού 234.500 € (περίπου 80 εκ. δρχ.), και ΄΄Αναδασώσεις στη Θέση Βίγλι Περιφέρειας Αμάδων Δήμου Καρδαμύλων Ν. Χίου΄΄, προϋπολογισμού 108.584,00 € (περίπου 37 εκ. δρχ.).
“Τα δύο αυτά έργα για τα δάση της Χίου, τονίζει σε δήλωσή της η Μαρία Σκέμπερη, είναι τα πρώτα που εντάσσονται στο μέτρο 4.2 του ΠΕΠ ΄΄Προστασία και αξιοποίηση δασών΄΄, και αφορούν την αποκατάσταση και αναδάσωση εκτάσεων που είχαν καεί. Με τα δύο έργα προβλέπεται να αναδασωθεί έκταση συνολικού εμβαδού 216 στρεμμάτων στη νήσο Χίο, ενώ με τις ίδιες πιστώσεις θα πραγματοποιηθούν και εργασίες αντιπυρικής προστασίας σε έκταση 370 στρεμμάτων”.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματέα φορέας χρηματοδότησης των έργων είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Τελικός Δικαιούχος η Διεύθυνση Δασών Χίου. Και τα δύο έργα προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2004.
Το πρώτο έργο στη θέση Καστέλι- Σκλαβιά των Δ¨ημων Καμποχώρων και Ιωνίας αφορά
έργα αντιπυρικής προστασίας σε έκταση 370 στρεμμάτων και αναδάσωση με τη φύτευση 11.110 φυτών (τραχεία πεύκη, κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουμαριές κ.ά.) σε έκταση 101 στρεμμάτων.
Στο δεύτερο η αναδάσωση αφορά 115 στρέμματα στα οποία θα γίνει φύτευση 11.000 φυτών (τραχεία πεύκη, χνοώδης δρυς). 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμογενειακές εκδόσεις στην Αυστραλία
Επόμενο άρθροΚάλαντα στα Κουρούνια