Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακό Συμβούλιο: απόφαση για καταστροφή ληγμένων φυτοφαρμάκων

Περιφερειακό Συμβούλιο: απόφαση για καταστροφή ληγμένων φυτοφαρμάκων

18

Την απόφαση να καταστρέψει 7 τόνους ληγμένα ή ακατάλληλα φυτοφάρμακα που βρίσκονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η 
απομάκρυνση των υλικών αυτών θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές, από εταιρεία πιστοποιημένη γι’ αυτό το σκοπό, με αποστολή τους σε εγκεκριμένα κέντρα υποδοχής τέτοιων προϊόντων, με χορήγηση επίσημου Πιστοποιητικού Διάθεσης.
Βέβαια για το σκοπό αυτό θα χρειαστεί κονδύλι ύψους 20.000 ΕΥΡΩ. Γιατί όμως έμεινε αδιάθετη μια τόσο μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων; Είχε κάποια υπηρεσία εισηγηθεί μια τέτοια προμήθεια και αν περίσσεψαν 7 τόνοι, πόσοι χρησιμοποιήθηκαν  και με τι αποτελέσματα;
Ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις, αλλά δυστυχώς από την ώρα που οι συνεδριάσεις είναι στη Μυτιλήνη μένουμε μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις.
Για παράδειγμα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έγινε έντονη συζήτηση σχετικά με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και για καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων της Περιφέρειας. Τι ακριβώς έχει συμβεί για αυτό το ζήτημα, μπορεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ο τοπικός σύλλογος γνωρίζει το θέμα;
Κατά τα άλλα σύμφωνα με το δελτίο τύπου το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έλαβε απόφαση και για ένα άλλο θέμα ενδιαφέροντος Χίου:
Ενέκρινε την Κατασκευή Τοιχίου Αντιστήριξης στην θέση «Πετροκάραβο» του οικισμού Βροντάδου προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, και να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων από την περιοχή.

 

Διαφήμιση