Αρχική Νέα Τοπικά Φιλαρμονική Δήμου Χίου: πρόβα στην… πλατεία!- VIDEO

Φιλαρμονική Δήμου Χίου: πρόβα στην… πλατεία!- VIDEO

14

 Ελλείψει χώρου, πρόβα στην πλατεία υποχρεώθηκαν να κάνουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής κάθισαν στα σκαλάκια του σιντριβανιού της πλατείας Βουνακίου πρόβαραν τα εμβατήρια που θα ακούσουμε και στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου.

Αιτία όπως λένε η αδιαφορία από πλευράς διοίκησης του ενιαίου οργανισμού του Δήμου, που παρά τις κλήσεις τους για συνάντηση αυτή δεν έχει γίνει δυνατή. Μάλιστα ο διευθυντής της Φιλαρμονικής, Στέργιος Νεαμονιτάκης εξήγησε on camera πολύ παραστατικά ποια αντιμετώπιση έχουν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Μικέ Γιαννάρα.

«Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Γιαννάρα και τη μια δεν μπορούμε να τον βρούμε, την άλλη είναι στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να μιλήσει, την τρίτη έχει δουλειά και θα μας πάρει αυτός, αλλά ποτέ δεν παίρνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και δεν φτάνουν μόνο τα προβλήματα της στέγης, από την τσέπη τους πληρώνουν όργανα, παρτιτούρες και ότι άλλο χρειάζονται. Παρόλα αυτά τους καλούν να παίξουν ανήμερα του Πάσχα σε εκδήλωση του Δήμου στο Πετροκάραβο.

«Έχουμε κάνει πρόταση για δημιουργία Δημοτικού Ωδείου, ώστε σε αυτή την περίοδο κρίσης να έχει δυνατότητα κάθε παιδί να μπορεί να μάθει μουσική. Πώς να γίνει αυτό όμως όταν δεν μπορούμε να συζητήσουμε τα θέματα», σημείωσε ο κ. Νεαμονιτάκης.

Μια από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές, ίσως μόνο από τα Επτάνησα να υπάρχει άλλη παλαιότερη, αφού ιδρύθηκε το 1889 και επανιδρύθηκε το 1938 βλέπει σήμερα να μην μπορούν να εκτιμήσουν το έργο και την προσφορά της.

 

 

Διαφήμιση