Αρχική Νέα Τοπικά Νοσοκομείο Χίου: μετά την επίσχεση & συμβολική κατάληψη γιατρών

Νοσοκομείο Χίου: μετά την επίσχεση & συμβολική κατάληψη γιατρών

21

 
Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, με στόχο την κοινοποίηση του προβλήματος της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, στην κοινωνία και στις αρχές του τόπου, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 26/4/12 στις 12.30 μ.μ. οι γιατροί του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των γιατρών οι οποίοι από τις 29 Μαρτίου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Η ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν τον κίνδυνο να μετατραπεί το Νοσοκομείο λόγω των ελάχιστων εφημεριών σε Κέντρο Υγείας, σημειώνονται τα εξής:


Μετά από την νέα αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση του Απριλίου να περικοπεί επιπλέον το ήδη ψαλιδισμένο κονδύλι των εφημεριών, το Νοσοκομείο Χίου υποβαθμίζεται λειτουργικά σε Κέντρο Υγείας.


Το κονδύλι επαρκεί για να εφημερεύουν σε καθημερινή βάση λίγες μόνο ειδικότητες στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ανασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης.


Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Χίου αποφάσισε  να συνεχιστεί η επίσχεση λόγω απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και να προβεί σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, την Πέμπτη 12.30 μμ, με στόχο την κοινοποίηση του προβλήματος της υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας, στην κοινωνία και στις αρχές του τόπου.

Καλούμε για ενημέρωση τις πολιτικές και πολιτειακές αρχές του Νομού και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης..


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μακριδάκης: Το τυράκι και η φάκα της ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΚαταγγελία ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για εργοστάσιο γάλακτος και απλήρωτους κτηνοτρόφους