Συνελήφθησαν σήμερα (18-05-2012) το πρωί στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 48 ετών, ως διευθύνοντες σύμβουλοι δύο εταιρειών εμπορίας καλλυντικών στη Χίο, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 680.309,92 ευρώ.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο ημεδαπούς αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.
Πρόκειται για το 2ο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε 3 μέρες, δείγμα των σοβαρών προβλημάτων που έχει η τοπική αγορά και με δεδομένο ότι τόσο στη γνωστή μεταφορική εταιρεία, όσο στην επίσης γνωστή εταιρεία καλλυντικών δούλευαν αρκετές δεκάδες εργαζομένων.







