Αρχική Πολιτισμός Οθωμανικά λουτρά: τελευταία μέρα έκθεσης “A Balkan Tale”

Οθωμανικά λουτρά: τελευταία μέρα έκθεσης “A Balkan Tale”

71

Ολοκληρώνεται σήμερα, 14/8, η έκθεση φωτογραφίας που με τίτλο “A Balkan Tale’ φιλοξενείται στα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο της Χίου από την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Ινστιτούτου Goethe.

Τα λουτρά βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο του Κάστρου της Χίου κοντά στο επιθαλάσσιο τείχος και είχαν ενταχθεί στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000-2006 για αποκατάσταση και ανάδειξη τόσο των οθωμανικών λουτρών καθώς και του αύλειου χώρου.


Στο τέλος της οδού Αγίου Γεωργίου και αριστερά σας περιμένουν τα λουτρά με μια έκθεση με φωτογραφίες από οθωμανικά μνημεία των Βαλκανίων, στοιχείο και των κοινών σημειών της πολιτισμικής πορείας των λαών που έζησαν σε αυτά.
Παράλληλα όμως μπορείτε να δείτε και πως διαμορφώνονταν τα λουτρά, τόπος επίσης συνάντησης και συζήτησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνονταν.

Διαφήμιση