Αρχική Νέα Τοπικά Σάλος με τη λίστα των πολιτικών που έδωσε στη δημοσιότητα η zougla.gr,...

Σάλος με τη λίστα των πολιτικών που έδωσε στη δημοσιότητα η zougla.gr, ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ διάψευση Ελπίδας Τσουρή

16

 Τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια, δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης η ιστοσελίδα zougla.gr προκαλώντας έντονες συζητήσεις.

«Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα».

 «…Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να τονιστεί ότι κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Στη λίστα όπως αναφέρεται «περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Επίσης υπάρχει και εκείνο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου ο οποίος σήμερα αιτήθηκε από τον κ. Πεπόνη επίσπευση των ερευνών. Ο κ. Νάκος φέρεται να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από τον Μάρτιο του 2012.
Η λίστα των πολιτικών ονομάτων αγγίζει τα 36. Οι έρευνες και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα».

 

Έκπληκτη η Ελπίδα Τσουρή

Ειδικά για τη ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου αναφέρει ότι ελέγχει την πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της zougla.gr «Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Τσουρή δήλωσε έκπληκτη από την εμπλοκή του ονόματος της στην εν λόγω λίστα, ενώ ουδέποτε είχε κάποια ενόχληση από το ΣΔΟΕ και τονίζοντας ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά χθες βράδυ με το Διευθυντή του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου της δήλωσε όπως μας είπε ότι δεν είχε ιδέα η υπηρεσία για το συγκεκριμένο θέμα και ούτε διενεργεί κανένα έλεγχο.

«Πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας» μας είπε η Ελπίδα Τσουρή που εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και σχετικό δελτίο τύπου από την πλευρά της.

 

Διαφήμιση