Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένει η Περιφερειακή Ενότητα για την εκκαθάριση στην ΕΝΑ Χίου

Επιμένει η Περιφερειακή Ενότητα για την εκκαθάριση στην ΕΝΑ Χίου

12

 Στις 400.000 ΕΥΡΩ, ανέρχονται οι συσσωρευμένες ζημιές και χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΕΝΑ Χίου Α.Ε. που από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου πέρασε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Μάλιστα τ
ο θέμα της ΕΝΑ Χίου θα συζητηθεί τη 2η μέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη και ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης με το ακόλουθο δελτίο τύπου επισημαίνει τα εξής:

“Επανέρχομαι στο θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου Α.Ε. προκειμένου να διευκρινιστούν τα αυτονόητα.


  • Η εταιρεία παρουσίασε τρεις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις κατά τα έτη 2009, 2010, 2011, σύμφωνα με το πόρισμα των εκκαθαριστών της συσσωρεύοντας ζημιές και χρέη άνω των 400.000 €..

  • Πάγια και σταθερή αρχή μου είναι ότι οι αναπτυξιακές ή άλλες ανώνυμες εταιρείες της αυτοδιοίκησης, πρέπει οι ίδιες να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους μέσα από το έργο τους, χωρίς «τονωτικές ενέσεις» από τον προϋπολογισμό δημόσιων φορέων, δηλαδή από τον χιώτη φορολογούμενο πολίτη.

  • Όποιος, πρόσωπο ή φορέας, έχει την αντίληψη ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται ζημιογόνες εταιρείες, ας το πράξει στο χώρο ευθύνης του.  

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ”

Διαφήμιση