Αρχική Νέα Τοπικά Πρώτες αποζημιώσεις για ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ

Πρώτες αποζημιώσεις για ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ

184


ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ελλείψεις σε σωστικά μέσα που παρουσίαζε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που εξέτασε την προσφυγή συγγενών επιβάτιδας που χάθηκε στο μοιραίο ναυάγιο αλλά και μιας διασωθείσας.
Συγκεκριμένα η πρωτόδικη απόφαση επέβαλλε αποζημίωση συνολικού ύψους 3,4 δισ. δραχμών για τους συγγενείς της αδικοχαμένης Λεμονιάς Καραγιαννάκη επιβάτιδας του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ που χάθηκε το βράδυ της 27 Σεπτεμβρίου του 2000, ανοιχτά της Πάρου, καθώς και της διασωθείσας Χρυσαυγή Κούβδου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το πλοίο είχε σοβαρότατες ελλείψεις σε σωστικά μέσα και σε άλλα μέσα ασφαλείας, τα οποία αν υπήρχαν και λειτουργούσαν πιθανόν να είχαν σωθεί κάποιοι από τους 81 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Η απόφαση του πρωτόδικης διαδικασίας στηρίχθηκε τόσο στην κατάθεση της διασωθείσης, που αποζημιώθηκε με το ποσόν των 150 εκατ. δρχ., όσο και με διάφορα άλλα στοιχεία που προσκόμισαν οι συνήγοροί της.
Οι συνολικά 12 συγγενείς της επιβάτιδας που χάθηκε θα αποζημιωθούν με το ποσόν των 3,2 δισ. δρχ., και τα χρήματα θα καταβάλουν ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας που εκείνη την εποχή ήταν ο Κώστας Κληρονόμος και οι δύο αξιωματικοί του πλοίου Βασίλης Γιαννακής πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος Τάσος Ψυχογιός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε καλή ρότα το Αιγαίο, κατά το Ν. Σηφουνάκη
Επόμενο άρθροΜίζερος ο προϋπολογισμός του Υπ. Αιγαίου, καταγγέλει ο Βαρίνος