Αρχική Νέα Τοπικά 4 κρούσματα την Κυριακή 13/12- μήνυμα Δημάρχου

4 κρούσματα την Κυριακή 13/12- μήνυμα Δημάρχου

133

4 νέα κρούσματα καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Σε ότι αφορά τα πανελλαδικά στοιχεία:
Ανακοινώθηκαν 693 νέα κρούσματα και 85 θάνατοι.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 124.534 και των θυμάτων σε 3.625.
Παραμένουν διασωληνωμένοι 552 συμπολίτες μας, ενώ 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.582.260 κλινικά δείγματα.

Να θυμίσουμε ότι αύριο Δευτέρα 14/12/2020 , ο Ε.Ο.Δ.Υ, μαζί με την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο Χίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενημερωτική εξόρμηση, σε περιοχές της Βόρειας Χίου, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την Πανδημία covid-19.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν R-tests ανίχνευσης αντισωμάτων του κορονοϊού.

Μήνυμα Δημάρχου
Σε μήνυμά του επίσης το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης “κάνει έκκληση σε όλους τους δημότες για ευλαβική τήρηση των μέτρων έναντι στην πανδημία του κορονοϊού”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αδιάλειπτη μέριμνα για τη διασφάλιση της υγείας στο νησί μας ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης κάνει έκκληση σε όλους τους δημότες για ευλαβική τήρηση των μέτρων έναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Δυστυχώς, η διασπορά των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο επηρέασε τη μέχρι τώρα καλή πορεία του νησιού μας, με τα κρούσματα καθημερινά να είναι αυξημένα και το νοσοκομείο μας σε οριακή κατάσταση.
Με δεδομένη τη δυσκολία της ακριτικής μας περιοχής να αντεπεξέλθει σε μία ραγδαία αύξηση των δεικτών της υγειονομικής κρίσης είναι απαραίτητο όλοι και όλες να πολεμήσουμε ακόμα πιο σθεναρά και αποφασιστικά, παραμένοντας στο σπίτι, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και φυσικά τηρώντας πιστά όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα. Η δυνατότητα προμήθειας αγαθών είναι αδήριτη ανάγκη να γίνεται με σύνεση και υπευθυνότητα.

Διανύουμε την πιο κρίσιμη φάση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρόλο που είναι εύλογη η κούραση όλων από την υφιστάμενη κατάσταση, καλούμαστε να συνεχίσουμε με ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή κάνουν το χρέος τους στον απόλυτο βαθμό με κάθε τρόπο και μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ας γίνουμε όλοι και όλες κοινωνοί και συμμέτοχοι!”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο19 νέα κρούσματα- 10 νοσηλευόμενοι στο Σκυλίτσειο
Επόμενο άρθροΨηφίσματα Πολιτών: ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεπιμέλεια | Να αποσυρθεί το νοσμοσχέδιο έκτρωμα