“Αφορμή για τη σημερινή τοποθέτησή μας , στάθηκε θέμα που συζητήθηκε σε πρόσφατη οικονομική Επιτροπή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους νομού Χίου, και αφορά απαιτήσεις εργαζομένων σε Δήμους του Νησιού μας πριν τη συγχώνευσή τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή με αυθαίρετες αποφάσεις τοπικών πολιτικών ή κομματικών στελεχών” .
“Επειδή τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν και αφορούν τόσο παλαιές όσο και νέες υποθέσεις, θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, ώστε να μην θεωρηθούμε στο μέλλον, όπως συνηθίζεται τελευταία και εμείς συνυπεύθυνοι, αφού σύμφωνα με τα γνωμικά των μεγαλόσχημων της δημοσιογραφίας, για όλα τα δεινά του Τόπου φταίνε το Δημόσιο και οι συνδικαλιστές .
Η άποψη λοιπόν των εργαζομένων στους ΟΤΑ , είναι η εξής :
και βέβαια πρέπει να πληρώνονται εργαζόμενοι που παρείχαν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο ή σε άλλους φορείς του , ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τον τρόπο που προσλήφθηκαν.
Όμως επειδή η ανεργία , ιδίως στους νέους, έχει ξεπεράσει το 50%, θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να λογοδοτήσουν , με ποιο δικαίωμα και με ποια κριτήρια επέλεγαν και επιλέγουν ποιος θα εργασθεί και ποιος όχι και με ποιο δικαίωμα χρεώνουν με τις πράξεις τους το Δήμο και κατʼ επέκταση τους Δημότες του Νησιού μας με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά , ενεργώντας σαν να πρόκειται για την ιδιωτική τους επιχείρηση.
Εάν η πρακτική αυτή δεν ευνοεί την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον Τόπο μας , τότε τι κάνει ;”.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
ΑΛΕΚ. ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓ. ΠΕΝΤΑΚΗΣ







