Η Αντιμνημονιακή Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων σεβόμενη το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και προωθώντας τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου εργαζομένων ενάντια στις κυβερνητικές επιθέσεις, στήριξε την υποψηφιότητα για Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ το μέλος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας κ. Αμπαζή.
Προσδοκούσαμε έτσι τη συνέχεια του ρόλου του τοπικού παραρτήματος στο συντονισμό δράσεων των πρωτοβάθμιων σωματίων και την εξάλειψη των διασπαστικών φαινομένων. Φαινόμενα που αποθάρρυναν την συμμέτοχη πολλών εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και έδιναν τροφή σε αρνητικά για το κίνημα σχόλια από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.
Αυτό που εμείς θεωρήσαμε προφανές και ιστορικά αναγκαίο απορρίφτηκε από τη μέχρι τώρα πρακτική και συμπεριφορά του προέδρου. Σε μια εποχή που το συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται συντονισμένη επίθεση, με σκοπό την απαξίωση του στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ο κύριος Αμπαζής με στάσεις και δηλώσεις του συνέβαλλε σε αυτές τις επιθέσεις. Εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά τα σχέδια της κυβέρνησης .
Καταθέσαμε μομφή στο κ. Αμπαζή , για ν’ ανακόψουμε αυτή τη πορεία αποδυνάμωσης και απαξίωσης του τοπικού παραρτήματος . Η μομφή αυτή αφορούσε το πρόσωπο του Προέδρου και σε καμία περίπτωση τη συνδικαλιστική παράταξη στην οποία ανήκει. Αυτό επειδή πιστεύουμε ότι τα παραπάνω αφορούν προσωπικές του επιλογές, θεωρώντας αδιανόητο στη σημερινή συγκυρία να αποτελούν επιλογές παραταξιακές η κομματικές.
Ο κ. Αμπαζής παραμένει σήμερα πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ με την θετική ψήφο του εκπρόσωπου της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και το «παρών» του εκπροσώπου του σκληρού πυρήνα του τοπικού ΠΑΣΟΚ κύριου Καμπουρη. Η παραμονή του στην Προεδρεία του τοπικού παραρτήματος είναι επιλογή των κυβερνητικών εταίρων και οι από εδώ και στο εξής δράσεις του προέδρου χρεώνονται σε αυτούς και μόνο..
Οι εκπρόσωποι της Αντιμνημονιακής Κίνησης Δημοσίων Υπαλλήλων θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με τα σωματεία και ΟΛΟΥΣ τους δημοσίους υπαλλήλους για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και της μνημονιακής κυβέρνησης.
ΧΙΟΣ 3-4-2013







