
Για πολλοστή φορά η Διεύθυνση καθαριότητας & ανακύκλωσης του Δήμου Χίου απευθύνει έκκληση στους δημόστες να μην εγκαταλείπουν στα πεζοδρόμια ή δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, προϊόντα κηπευτικών εργασιών (κλαδιά, χόρτα, φύλλα κλπ), γιατί αφενός δεν είναι υποχρέωση του Δήμου η περισυλλογή, αφετέρου δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό για αυτή τη δράση.
Η Διεύθυνση καθαριότητας επισημαίνει ότι η απομάκρυνση τέτοιου είδους απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από τους δημότες.
“Η αναγκαστική ανάληψη της υποχρέωσης αυτής από την υπηρεσία του Δήμου, δεν είναι πια δυνατή”, τονίζει ο Δήμος, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αστυνομία Δ. Χίου προβαίνει σε αυτοψίες, για την επιβολή αυστηρών προστίμων, όπως προβλέπονται από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας του Δ. Χίου.
ΠΡΟΤΑΣΗ chiosnews.com: Θα μπορούσε ο Δήμος να όριζε ανά γειτονιά μέρες όπου θα βρισκόταν το ειδικό μηχάνημα της υπηρεσίας καθαριότητας για “φάγωμα” κλαδιών και χόρτων ώστε να αποτελέσει υλικό για την παραγωγή κομπόστ.







