Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Τριαντάφυλλου Προς Τον Υπουργό Υγείας -Τροποποιήσεις στον οργανισμό λειτουργίας του...

Ερώτηση Κ. Τριαντάφυλλου Προς Τον Υπουργό Υγείας -Τροποποιήσεις στον οργανισμό λειτουργίας του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»

11

Ερώτηση για τα κριτήρια με τα οποία γίνεται εισήγηση κατάργησης οργανικων θέσεων στο Νοσοκομείο Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει:

Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου της Χίου τροποποιήθηκε, εγκρίθηκε και ισχύει από τον Ιανουάριο του 2008. Οι αλλαγές που έγιναν σε αυτόν είχαν την τελική συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του, την επικαιροποίηση των αναγκών και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την κατασκευή της νέας πτέρυγας.

Πρόσφατα, και χωρίς να υπάρχει η συναίνεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ανακοινώθηκε η κατάργηση μιας θέσης παιδιάτρου, για την οποία ασκήθηκε και Κοινοβουλευτικός Έλεγχος, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη σχετική απάντηση για τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία ελήφθη η παραπάνω απόφαση και τους λόγους που εξυπηρετεί. Να σημειωθεί ότι για την ίδρυση και τη λειτουργία της παιδιατρικής έγιναν μακροχρόνιες προσπάθειες.

Πριν λίγες ημέρες, η Διοίκηση του Σκυλίτσειου έλαβε από την δεύτερη ΥΠΕ έγγραφο, με το οποίο εισηγείται νέα τροποποίηση του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα με την πρόταση αυτή καταργούνται δύο θέσεις παιδιάτρων (αφήνοντας την κλινική με μία θέση), μία θέση ιατρικής βιοπαθολογίας, μια θέση οφθαλμίατρου, μια θέση παθολόγου, μια θέση ακτινοδιαγνωστικής, μια θέση οδοντίατρου (καταργείται η συγκεκριμένη ειδικότητα) και μία θέση νεφρολογίας.

Οι παραπάνω θέσεις αντικαθίστανται με μια θέση ουρολόγου (γίνονται τρείς), μια θέση καρδιολόγου (από 4 γίνονται 5), μια θέση νευρολόγου (από 2 γίνονται 3), μια θέση ψυχιάτρου (από 2-3), μια θέση ορθοπεδικού (από 3 γίνονται 4), μια θέση ογκολόγου, μια θέση αιματολογίας ή ιατρικής βιοπαθολογίας ή παθολογίας (μικροβιολογικό τμήμα) και μια θέση νευροχειρουργού.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1.     Με ποια κριτήρια έγιναν οι παραπάνω εισηγήσεις για τροποποίηση του, προσφάτως, τροποποιημένου Οργανισμού του Γ.Ν. «Σκυλίτσειο»; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός που να δικαιολογεί τις παραπάνω ενέργειες;

2.      Θωρείτε ότι ένα νησί με πενήντα χιλιάδες κατοίκους μπορεί να εξυπηρετηθεί με έναν μόνο παιδίατρο;

 

12 Ιουλίου 2013

Ο ερωτών βουλευτής

 

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος