Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Βασίλης Μαυρέλος: Oμιλία στην κοινή απεργιακή συγέντρωση των συνδικάτων στις 16-7-2013

Βασίλης Μαυρέλος: Oμιλία στην κοινή απεργιακή συγέντρωση των συνδικάτων στις 16-7-2013

28

”Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει: γιατί θ’ αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη 

δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.”(Μπ. Μπρεχτ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα ψέματα τελείωσαν! Τρόικα, τοκογλύφοι ΕΕ – ΔΝΤ ,κεφάλαιο και η δικομματική συγκυβέρνηση μειοψηφίας στον λαό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με το πολυνομοσχέδιο-δολοφόνο που έφερε σήμερα για ψήφιση στη βουλή :

Πετάει στον δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία! Σε αυτούς προσθέτουμε τις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εκατοντάδες εργαζόμενους σε υγεία- πρόνοια!!!

 – Διαλύει σε μια νύχτα την τεχνική εκπαίδευση διώχνοντας χιλιάδες φτωχά παιδιά στα ιδιωτικά ΙΕΚ των πολιτικών φίλων του πρωθυπουργού και στην αμορφωσιά. Διαλύει ολόκληρες υπηρεσίες Δήμων υποχρεώνοντάς τους να τις δώσουν σε χρυσοπληρωμένους ιδιώτες και να φορτώσουν το κόστος στους πολίτες.

 – Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Για τον κατώτατο μισθό θα αποφασίζει η κυβέρνηση και θα το μειώνει διαρκώς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας Οργανώνει νέα φοροεπιδρομή για να κατακλέψει ότι μας έχει μείνει την ώρα που χαρίζει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και τους εφοπλιστές. Ετοιμάζεται να βάλει χέρι στις καταθέσεις και την λαϊκή αποταμίευση και να πάρουν τα σπίτια των δανειοληπτών εργαζομένων & ανέργων που αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον στα τραπεζικά δάνεια.

Η συμμορία των καπιταλιστών που κυβερνάει και τα πολιτικά της ανδρείκελα κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, ξεπουλάνε την ενέργεια και τα νερά, τα λιμάνια και τον ορυκτό πλούτο! Οδηγούν σε ατέλειωτα λουκέτα χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ,στην ανεργία και στην ανέχεια πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Αυτό είναι το περίφημο “success story” του Σαμαρά και του Βενιζέλου.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τρία και πλέον χρόνια μας λένε «μνημόνιο ή χάος». Κι αντί να σωνόμαστε βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι που έχουν εργάτες φτηνούς χωρίς δικαιώματα, οι τραπεζίτες που καλύπτουν τις φούσκες τους με τα δάνεια που πληρώνουμε εμείς και οι τοκογλύφοι που βγάζουν αστρονομικά κέρδη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας. Για να περάσουν την πολιτική τους τρομοκρατούν απολύουν και επιστρατεύουν απεργούς. Δεν θα τους περάσει!
Ο αγώνας στην ΕΡΤ και το μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης προκάλεσε ένα σημαντικό ρήγμα στην κυβέρνηση. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το ρήγμα δρόμο ανατροπής. Από την πλατεία Ταξίμ έως τις φαβέλλες της Βραζιλίας, όλα δείχνουν ότι απ΄ άκρη σ΄ άκρη στον κόσμο έχουμε μπει σε ένα νέο γύρο εξεγέρσεων.
Και στον τόπο μας μπορούμε!
Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να φορτώσουν την ιστορική κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για το λαό και τον τόπο με:

– Καταγγελία των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων.

– Διαγραφή του χρέους.

– Να σταματήσουμε το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, καθαριότητα)

– Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και δουλειά για όλους.

– Να καταργηθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι επιστρατεύσεις, η κρατική βία.

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τη μάχη της επιβίωσης και της ανατροπής του μνημονιακού οδοστρωτήρα δεν μπορεί να την δώσει η ανύπαρκτη στους αγώνες συνδικαλιστική γραφειοκρατία της σημερινής ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Μας χρειάζεται ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα με αποφασιστικές μορφές πάλης με διαρκείς αγώνες και απεργίες, με γενικές συνελεύσεις, κλαδικούς συντονισμούς, και δημιουργία ενός μεγάλου ενωτικού αγωνιστικού συντονισμού σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που θα δώσει την μάχη με το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου με στόχο τη νίκη.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.

Όλοι στις διαδηλώσεις μαζί με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας! Να δείξουμε τη δύναμή μας, να απαντήσουμε στη σφαγή, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή! Καμία αναμονή! Μπορούμε να αναμετρηθούμε και να νικήσουμε!  Διαρκής, συνεπής, αταλάντευτος, ταξικός και ανυποχώρητος αγώνας όλων των εργαζομένων ! Ένας για όλους και όλοι για έναν! Έχουμε πόλεμο; Αν ναι, ας πάρουμε τα όπλα μας!

 

Βασίλης Μαυρέλος

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση ΠΕΚΕΒ για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας
Επόμενο άρθροΒαριά ποινή στον 25χρονο για τους εμπρησμούς στα Καρδάμυλα