Τόσους μήνες δεν γινόταν τίποτα στο εργοτάξιο του φράγματος Κόρης Γεφύρι, οπότε και κανένας στο υπουργείο Πολιτισμού δεν ενδιαφερόταν να δει πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι ανασκαφές στην περιοχή από την ώρα που έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα (VIDEO).
Έτσι έκπληξη προκάλεσε το έγγραφο της Κ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων την περασμένη Δευτέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου όπου ζητούσε να σταματήσουν οι εκσκαφές.
Όπως μας τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου, υπεύθυνος για τα έργα του ΕΣΠΑ Μανώλης Κράκαρης υπήρξε επικοινωνία με τον φορέα υλοποίησης του ε΄ργου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και κατόπιν σύσκεψης αποφασίστηκε να είναι παρών στις εργασίες και συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ανάγκη είναι βέβαια να εξευρεθεί και το σχετικό κονδύλι.
Σε ότι αφορά τις εργασίες στο φράγμα αυτή την περίοδο γίνεται ο έλεγχος του αποστραγγιστικού δικτύου του φράγματος, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή της πλάκας στεγανοποίησης. Εργασιών δηλαδή που δεν περιέχουν ιδιαίτερες εκσκαφικές εργασίες.







