Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση ΚΚΕ για τη μη υλοποίηση του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Ερώτηση ΚΚΕ για τη μη υλοποίηση του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

7

   ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Υλοποίηση του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

 Βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον της σχολικής χρονιάς και, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τα προβλήματα που βιώνουν στα σχολεία οι μαθητές που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες συνεχώς οξύνονται. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η μη διδασκαλία ακόμα και σήμερα πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων σε πολλά από αυτά, η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, ιδιαίτερα στα τμήματα κατεύθυνσης των Λυκείων, με την αύξηση του αριθμού ανά τμήμα, δυναμιτίζει τη μαθησιακή διαδικασία.

Στο ζοφερό αυτό τοπίο, που έχει διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τα προγράμματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μέτρο ενίσχυσης των μαθητών.

Όμως, ενώ η εγκύκλιος 180661/Γ7/26-11-2013 προβλέπει την έναρξη λειτουργίας της ΠΔΣ από την 28 Νοεμβρίου 2013, δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο από το Υπουργείο για την υλοποίηση της. Ταυτόχρονα η εγκύκλιος 172435/Γ7/13-11-2013 προβλέπει ότι στην ΠΔΣ θα απασχοληθεί μόνιμο προσωπικό ή αναπληρωτές για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στα σχολεία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ουσιαστικά η προδιαγεγραμμένη πορεία που ακολουθεί το Υπουργείο ακυρώνει στην πράξη την υλοποίηση του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε:

·        να ξεκινήσει άμεσα  η διαδικασία υλοποίησης της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

·        να προσληφθούν οι καθηγητές που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώσουν τη Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και να δοθεί, έτσι, η δυνατότητα στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο;

 

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

 

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

 

Νίκος Καραθανασόπουλος

 

Γιώργος Λαμπρούλης

 

Διαμάντω Μανωλάκου

 

Νίκος Μωραΐτης