Αρχική Νέα Τοπικά Εργατική Πρωτομαγιά- 2η συγκέντρωση από ΝΤ ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Βουνακίου

Εργατική Πρωτομαγιά- 2η συγκέντρωση από ΝΤ ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Βουνακίου

11

 

                                                                                         Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Πλατεία Βουνακίου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η 1η Μάη 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα αντιμέτωπους με σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, που δημιούργησε η βαθιά καπιταλιστική κρίση. Ο δρόμος που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του χθες, συνεχίζεται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ – ΔΝΤ, των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών νόμων που τσάκισαν τους μισθούς μας, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη την Παιδεία και τον Πολιτισμό – Αθλητισμό για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουν νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, στο ασφαλιστικό, τον ΦΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Τρομοκρατούν το λαό μας μπροστά στα νέα δάνεια που επιδιώκουν να του φορτώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου.

1η Μάη 2015. Τιμάμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο των εργατών από το Σικάγο την Καισαριανή μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους εργαζόμενους που πάλεψαν για τις κατακτήσεις του 21ου αιώνα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!

Εμπνεόμαστε από τα ιδανικά της εργατικής τάξης, τους ταξικούς αγώνες, την εργατική αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την αγωνιστική στάση ζωής. Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για την ανάκτηση όλων όσων μας πήραν, για όλα όσα δικαιούμαστε.

Δεν συμβιβαζόμαστε μ τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, τα ψίχουλα, τις υποσχέσεις!

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια, μες στα δεινά. Δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τα παζάρια, με τις λίστες διαπραγμάτευσης, που περιέχουν νέα άγρια μέτρα σε βάρος τους. Δεν μπορούν να αγωνιούν για τις διαπραγματεύσεις των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων, που υπηρετεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με τους εργάτες του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία οφείλουν να υπερασπιστούν το δίκιο τους, όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους «θεσμούς», δηλαδή την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το δρόμο των ανταγωνισμών τα σύννεφα των πολεμικών συγκρούσεων σκεπάζουν τη Μεσόγειο και το Αιγαίο γεμίζει πτώματα ή καραβιές κυνηγημένων.

Καλούμε τα Αθμια Σωματεία ενωτικά, αγωνιστικά κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές και τους κοινωνικούς διαλόγους, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό να βαδίσουν το δρόμο της αλλαγής των συσχετισμών υπέρ της εργατικής τάξης, της σύγκρουσης με την ΕΕ και όσους την υπηρετούν. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αντιμετώπιση της φτώχειας της ανεργίας στην κατάργηση των μνημονίων διαρκείας.

Καλούμε τα Α βάθμια  Σωματεία να δώσουν μέσα από ΓΣ ή συσκέψεις τα επίκαιρα μηνύματα της 1ης Μάη.

Καλούμε τα Α βάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 1η Μάη στις 10πμ στην πλατεία Βουνακίου (ομιλία της ΕΓ και χαιρετισμός από τα Α βάθμια Σωματεία).

Καλούμε τα Α βάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην κινηματογραφική προβολή που θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου Δασκάλων με την ταινία «Το αλάτι της γης» την Πέμπτη 30/4 στις 20:00.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στο δημόσιο να παλέψουν στη βάση της ομόφωνης ΓΣ των αντιπροσώπων του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ (27/3/2015).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργατική Πρωτομαγιά- 1η συγκέντρωση Εργατικό Κέντρο
Επόμενο άρθροΓιώργος Νύκτας: Ο δύσβατος δρόμος του αγώνα…