Αρχική Νέα Τοπικά Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή- έως Σάββατο εκπτώσεις

Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή- έως Σάββατο εκπτώσεις

17

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 3 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν ώς το Σάββατο, 9 Μαΐου.

Στη Χίο τα καταστηματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.
Η ΕΣΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) λένε «όχι» στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ενώ η ΟΙΥΕ προκήρυξε 24ωρη απεργί.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μνημονιακού – αντεργατικού Ν. 4177/2013 και στην επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στη Χίο ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ταχθεί κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή προς το βουλευτή της ΝΔ:

“Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε στο θέμα και να παρατηρήσουμε ότι  εμείς πρωτίστως επιδιώκουμε την «έξοδο από την οικονομική ασφυξία» ,  ωστόσο σας διαβεβαιώνουμε ότι οι καταναλωτές δεν ανταποκρίθηκαν στο «άνοιγμα» των καταστημάτων τις Κυριακές με αποτέλεσμα οι έμποροι να επωμίζονται επιπλέον λειτουργικά έξοδα, χωρίς όμως αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Επιπρόσθετα το συγκεκριμένο μέτρο –όπως σας έχει επισημάνει και η ΟΕΒΕ Χίου- ευνοεί  κυρίως τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και λειτουργεί σαφώς εις βάρος της μικρής οικογενειακής επιχείρησης, η οποία αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία του τοπικού επιχειρηματικού ιστού ενώ  απορρυθμίζει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και την ποιότητα ζωής εργαζομένων και επιχειρηματιών-αυτοαπασχολουμένων…
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα του μειωμένου τζίρου των εμπορικών καταστημάτων δεν οφείλεται στο χρόνο λειτουργίας τους, αλλά είναι ευθέως συναρτώμενο με τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τον καταναλωτή, η ελεύθερη πτώση του τζίρου από εμπορική δραστηριότητα θα συνεχισθεί.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάποιο από τα  εμπορικά καταστήματα του νησιού μας κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και να συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς το συγκεκριμένο θέμα”.

Διαφήμιση