Αρχική Νέα Τοπικά Σταμάτης Κάρμαντζης για τα σχέδια Ανάπλασης Παραλιακού Δρόμου Βροντάδου: στοχευμένα βήματα για...

Σταμάτης Κάρμαντζης για τα σχέδια Ανάπλασης Παραλιακού Δρόμου Βροντάδου: στοχευμένα βήματα για να μη μείνουν “σχέδια επί χάρτου”

41

 
Από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη και μέρος του περιεχομένου της μελέτης Ανάπλασης Παραλιακού Δρόμου Βροντάδου. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, η οποία έχει με βάση το νόμο την αρμοδιότητα-ευθύνη της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων, άρα και του τμήματος της παραλιακής οδού Βροντάδου, μέχρι σήμερα δεν είχε καμιά εμπλοκή στην εκπόνηση της εν λόγω μελέτης και καμιά ενημέρωση ως προς το περιεχόμενό της.
Ειδικότερα δεν υπήρξε ενημέρωση ως προς:

1. Το βαθμό ωριμότητας των προτεινόμενων μελετών.

2. Την επέκταση των προτεινόμενων έργων εντός αιγιαλού και παραλίες.

3. Την ύπαρξη ή όχι περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

4. Το κόστος των προτεινόμενων έργων και λοιπά χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Η πολιτική βούληση της Περιφέρειας για συνεργασία με το Δήμο Χίου για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίζουν την εν λόγω περιοχή και θα εγγυώνται την οδική ασφάλεια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ωστόσο για να μην παραμείνουν οι συγκεκριμένες προτάσεις «σχέδια επί χάρτου» απαιτούνται συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα, και πιο συγκεκριμένα:


·         Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου Χίου για ολοκλήρωση μελετών και αδειοδοτήσεων.


·         Διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των έργων υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Με δεδομένη τη λήξη του ΕΣΠΑ στις 31/12/2015 αποκλείεται η ένταξη σε αυτό. Αντιθέτως αξίζει να εξεταστούν οι πιθανότητες ένταξης έργων στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλυσαν τις διαφορές τους με μαχαίρι, σύλληψη δράστη
Επόμενο άρθροΑκτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά ζητούν οι Οινούσσες