Αρχική Νέα Τοπικά Εργατικό Κέντρο Χίου: Διατήρηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στη Χίο

Εργατικό Κέντρο Χίου: Διατήρηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στη Χίο

9


Επιστολή στον Πρωθυπυργό απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Χίου για το θέμα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
“Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα”, επισημαίνεται στην επιστολή.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Εργατικό Κέντρο Χίου, με αφορμή τη «διαρροή» της πληροφορίας για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στο νησί μας, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και στις επιπτώσεις που θα επέλθουν. Τα νοικοκυριά θα δεχτούν άλλο ένα πλήγμα αφού οι τιμές των προϊόντων θα αυξήσουν επιπλέον το κόστος διαβίωσης.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, αφού θεσμοθετήθηκε ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας, και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις που έχουμε στο νησί μας στον τομέα της υγείας, όπου ο αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι συρρικνωμένος  σε σχέση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Παραμένει άλυτο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και την σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την πρωτεύουσα με το κόστος των εισιτηρίων να είναι δυσβάσταχτο.

Είναι επίσης γνωστό ότι οποιαδήποτε αύξηση του Φ.Π.Α. θα επηρεάσει και τον Τουρισμό που αποτελεί σημαντικό κλάδο απασχόλησης για μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Χίου.

Ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση.  Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα.

Ζητούμε την άμεση απόρριψη μιας τέτοιας ενδεχόμενης πρότασης για την αύξηση του Φ.Π.Α. και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέπει μια τέτοια ενέργεια.


 


Για το Εργατικό Κέντρο Χίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ                                                                                                                              ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροκήρυξη θέσης εργοθεραπευτή από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Επόμενο άρθροΓιάννης Πανούσης: χωρίς χρήματα – χωρίς επιπλέον προσωπικό η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού