Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Πανούσης: χωρίς χρήματα – χωρίς επιπλέον προσωπικό η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Γιάννης Πανούσης: χωρίς χρήματα – χωρίς επιπλέον προσωπικό η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

31

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, χωρίς να είναι τραγική», σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης για το μεταναστευτικό και τις διαστάσεις που έχει πάρει και στη Χίο.

Μετά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Χίου, ο κ. Πανούσης στις δηλώσεις του επισήμανε ότι «αντιμετωπίζουμε με ανθρωπισμό, ευρωπαϊκό πολιτισμό, αυτό το μεταναστευτικό φαινόμενο.

Μπροστά στον πίνακα με τα καΐκια του Νικου Γιαλούρη, τόνισε ότι θα χρειαστούν λύσεις, και σαν πρώτη φαντάζει αυτή της εκταμίευσης κονδυλίων έστω και με τη μορφή έκτακτης χρηματοδότησης ώστε να εξασφαλιστεί ακόμα και η σίτιση των μεταναστών (στην πλειοψηφία τους προσφύγων) αφού στις 30 Ιουνίου λήγει η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013.

«Ζητήσαμε ενίσχυση, λάβαμε την υπόσχεση του Επίτροπου. Στις 30 Ιουνίου τελειώνουν τα πάντα, τελειώνει και η χώρα, αν δεν υπάρξει λύση», σημείωσε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Χίου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, του  συντονιστή στα θέματα μεταναστευτικό και ΠΣΕΑ και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο κ. Πανούσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να μπορέσουν να δοθούν λύσεις.

 

Πρόταση για ΒΙΑΛ

Άκουσαν δε όλοι με ενδιαφέρον την πρόταση του Μ. Βουρνού για αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου της ΒΙΑΛ που όμως χρειάζεται μια χρηματοδότηση περί τα 650.000 ΕΥΡΩ για να γίνουν τα σχετικά έργα.

Ο συντονιστής για το συγκεκριμένο θέμα Τζαννέτος Φιλιππάκος που επισκέφθηκε το χώρο στο Μυρσινίδι σημείωσε ότι ναι μεν οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση δεν είναι όμως επαρκείς. Σε περίπτωση δε βροχής θα καταστραφεί και όλη η υποδομή στον πρόσθετο χώρο με τις σκηνές.

Λίγο νωρίτερα ο Υπουργός κατά τη συνάντηση με το προσωπικό και τα στελέχη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χλιου είχε επισημάνει επίσης ότι δεν υπάρχει και προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

 

«Δεν θα λύσει η αστυνομία το πρόβλημα στις Σκουριές»

Εκεί είχε τη δυνατότητα να αναλύσει και το πώς η νέα ηγεσία του υπουργείου, όπως και η Κυβέρνηση επιθυμεί το ρόλο του αστυνομικού. Με τον αστυνομικό της γειτονιάς που θα βοηθά τον πολίτη, ο οποίος θα τον εμπιστεύεται σπάζοντας προκαταλήψεις δεκαετιών.

Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του σημείωσε πως δεν είναι η αστυνομία αυτή που πρέπει να λύσει το πρόβλημα στις Σκουριές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε λόγο για τις ακραίες ιδεολογίες και τα μορφώματα που δεν έχουν σχέση με το χώρο.

Εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ενώ από το Δήμαρχο Χίου επισημάνθηκε η ιδιαίτερη συνεργασία που έχουν εθελοντικές ομάδες, Δήμος και Πυροσβεστική.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσταση επιτροπής για υπεράσπιση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ
Επόμενο άρθροΜητρώον των εν τω Νομώ Χίου Προσφύγων, εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ