Αρχική Πολιτισμός Μητρώον των εν τω Νομώ Χίου Προσφύγων, εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Μητρώον των εν τω Νομώ Χίου Προσφύγων, εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ

118

Ενα μοναδικό ντοκουμέντο το Μητρώο των προσφύγων της Ερυθραίας, από τον πρώτο διωγμό των Μικρασιατών στα 1914, θα παρουσιάσουν το Σάββατο, 6 Ιουνίου, στο Ομήρειο (στις 6.00 μ.μ.) η Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους σε συνεργασία με το «Φάρο» Βαρβασίου.

Το πρόγραμμα

18:00 Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη

 

18:15 Ομιλία της Ροδούλας Θέου, Αν. Προϊσταμένης των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Χίου με θέμα: «Μητρώον των εν τω Νομώ Χίου Προσφύγων».

 

18:45: Ομιλία του Φιλόλογου Θοδωρή Κοντάρα με θέμα «Α’ Διωγμός στη Χερσόνησο της Ερυθραίας»

 

19:15: Ομιλία του Βουλευτή Χίου, Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής Α. Μιχαηλίδη με θέμα: «Περίθαλψη Μικρασιατών Προσφύγων στη Χίο, 1914-1922».

 

19:30-19:45: Διάλειμμα

 

19:45- 20.15: Ομιλία της Φιλολόγου – Συγγραφέα Βασιλικής Τσακόγλου με θέμα: «Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων στην Ανατολική Θράκη».

 

20:15-20:30: Ομιλία του Ιστορικού- Κοινωνικού Ανθρωπολόγου Ιωάννη Κολάκη με θέμα «Τα ίχνη του Χαλεπά στην Ερυθραία Μικράς Ασίας»

 

20:30- 20:45: Ομιλία του Ιστορικού Μ. Βαρλά με θέμα: «Οι καταγραφές των Προσφύγων ως πράξη ενσωμάτωσης στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία».  

Διαφήμιση