Αρχική Νέα Τοπικά Γνωριμία των αιρετών με τον παλιό Οθωμανικό δρόμο Βολισσού

Γνωριμία των αιρετών με τον παλιό Οθωμανικό δρόμο Βολισσού

83

Γνώρισε στους αιρετούς τον παλιό οθωμανικό δρόμο που συνέδεε τη Χώρα με τη Βολισσό, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και περιπατητής Γιώργος Χαλάτσης, συνοδευόμενοι από τον ίδιο, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κουγιούλη κ. Κουρούπη και τον Ταμία του Ιδρύματος Κουγιούλη κ. Σγόντζο.

Μετά από δική του πρόταση και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση περπάτησαν τον πετρόχτιστο οθωμανικό δρόμο από το σημείο « 18 » μέχρι το χωριό Κατάβαση,

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να γνωρίσουν οι προαναφερόμενοι,  περπατώντας, αυτό το μοναδικό οδικό μνημείο της Χίου με την εξαίρετη αρχιτεκτονική και να συζητηθεί η δυνατότητα αποκατάστασης και ανάδειξής του.

|Εμείς που χρόνια τώρα προσπαθούμε με εθελοντική εργασία να συντηρήσουμε ιστορικές και φυσικές διαδρομές του νησιού πιστεύουμε ότι αυτός ο εκπληκτικός παλιός δρόμος  μπορεί να γίνει σπουδαίο εργαλείο προώθησης του βιωματικού τουρισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο Δήμαρχος Χίου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι αλλά και πρόθυμοι να συνεργαστούν με το Ίδρυμα Κουγιούλη για την ένταξη αυτού του παλιού δρόμου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα», τονίζει στο ενημερωτικό σημείωμά του ο Γιώργος Χαλάτσης.

Διαφήμιση