Αρχική Νέα Τοπικά HOTSPOT στην τελική ευθεία οι εργασίες

HOTSPOT στην τελική ευθεία οι εργασίες

8


Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το hotspot της Χίου, με στόχο μέχρι την Παρασκευή να έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι 200 πρόσφυγες για δοκιμαστική χρήση του χώρου.

Τα σπιτάκια, προσφορά από τον Ομιλο Εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια» έχουν τοποθετηθεί και στα δύο προκαθορισμένα επίπεδα, γύρω από το κτηριακό συγκρότημα του παλιού εργοστασίου της ΒΙΑΛ που επίσης έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις.
Πρόκειται για 75 οικίσκους που διαθέτουν κλιματισμό, ζεστό νερό και σύνδεση με δίκτυα αποχέτευσης και που θα μπορούν να φιλοξενούν μέχρι 1.450 άτομα.
Υπό την εποπτεία των στρατιωτικών αρχών πραγματοποιούνται οι εργασίες, ενώ μέσω του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει γίνει η παραγγελία σε διπλά κρεβάτια που ήδη έχουν τοποθετηθεί πολλά έξω αυτών στους οικίσκους.

Στο εσωτερικό χώρο του κτηρίου έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι που θα χρησιμεύσουν τόσο για την εγκατάσταση των υπηρεσιών καταγραφής, όσο και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο θέμα των προσφύγων, αλλά και των υπολοίπων γραφείων απαραίτητα για τα θέματα μετακίνησης των προσφύγων- μεταναστών.

Παράλληλα τοποθετούνται πάσσαλοι για την περίφραξη του χώρου, αίτημα που είχε καταθέσει η τοπική κοινότητα Χαλκειούς, παρόλο που δημιουργεί την αίσθηση του κλειστού κέντρου κράτησης.
Να σημειώσουμε ότι η παρουσία της εταιρείας ελληνικών πετρελαίων δεν σταματά μόνο στη δωρεάν χορήγηση των οικίσκων, αλλά επεκτείνεται τόσο στην παροχή των κλιματιστικών όσο και του εξοπλισμού των γραφείων.

Επίσης σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή, εκφράστηκε η πρόθεση του Ομίλου να συνδράμει με δράσεις και στην κοινωνία της Χίου, μέσα στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Ερώτηση για τα δίκτυα της ΔΕΥΑΝΧ

Συζήτηση για το hotspot στη ΒΙΑΛ έγινε και στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Πολύδωρος Λαμπρινούδης ρώτησε το Δήμαρχο ποιος πληρώνει τα έργα που γίνονται από πλευράς της ΔΕΥΑΧ.
«Το Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ είναι αρμόδιο για να απαντήσει σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο Μανώλης Βουρνούς, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι για τα έργα «δεν πληρώνει ούτε ο Χιώτης Δημότης ούτε και ο Δήμος».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από το Σύλλογο Γυναικών Χίου
Επόμενο άρθροΕκαναν διαρρηξη το πρωί, συνελήφθησαν το βράδυ