Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδρούν στο Χαλκειός για στέγη ανηλίκων προσφύγων

Αντιδρούν στο Χαλκειός για στέγη ανηλίκων προσφύγων

11

Μπορεί να μην υπήρξαν αντιδράσεις στο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας HOTSPOT στο χώρο της ΒΙΑΛ, από πλευράς των κατοίκων του Χαλκειούς, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως στην προοπτική δημιουργίας στέγης για ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων στο χωριό από Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Τη συγκεκριμένη ευθύνη έχει αναλάβει η ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΙΣ, η οποία και προχώρησε στην ενοικίαση κτηρίου στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην Εκκλησία.
Όμως η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις στο χωριό από μικρή μερίδα κατοίκων που φαίνεται όμως πως πιέζουν τόσο προς την πλευρά του Κοινοτικού Συμβουλίου όσο και των Δημοτικών Συμβούλων που είναι από το χωριό.
Αυτό που είχε θέσει σαν όρο από πλευράς του με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Φουτράκης για τη λειτουργία του ΗΟΤSPOT της ΒΙΑΛ, ήταν να μην περνούν πεζή από το χωριό πρόσφυγες και μετανάστες.
Στην είδηση δημιουργίας λοιπόν μονάδας για τα ασυνόδευτα ανήλικα, κατατέθηκε η ένσταση πως έτσι μπορεί να μείνουν στη συνέχεια συγγενικά πρόσωπα των παιδιών στο χωριό.
Ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Χίου, από πλευράς της πλειοψηφίας, Γιώργος Ζώας, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει θέμα. «Μακριά από εμάς να μας πουν ότι είμαστε ρατσιστές», μας είπε, λέγοντας ότι έχουν ζητήσει συνάντηση της ΜΕΤΑΔΡΑΣΙΣ με τους κατοίκους. Παράλληλα θέτουν και θέμα ακαταλληλότητας κτηρίου, αφού δεν έχει χώρο για αυλισμό.
Το θέμα είναι πάντως σε εκκρεμότητα και ενώ αυξάνεται κάθε μήνα ο αριθμός των παιδιών που φθάνουν ασυνόδευτα στο νησί. Μέχρι τώρα η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχει φιλοξενήσει μικρό αριθμό στο Αίπος (έχει διαμορφώσει δωμάτια για το σκοπό αυτό), αλλά κυρίως τα παιδιά κρατούνται στους κοιτώνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. Συνήθως πρόκειται για αγόρια κάτω των 15 ετών, που υπό το φόβο και της αναγκαστικής στρατολόγησης τα διώχνουν οι οικογένειες για κάποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που έχουν συγγενικά πρόσωπα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
(HOTSPOT ΒΙΑΛ και στο βάθος το χωριπο Χαλκειός)


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Παντελή Παντελίδη
Επόμενο άρθρο“Η Αλφαβήτα της εφηβείας”, από το 1ο Γυμνάσιο Χίου