Αρχική Μαστίχα Καθησυχαστικός ο Αντ. Μιχαηλίδης για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ

Καθησυχαστικός ο Αντ. Μιχαηλίδης για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ

34

Καθησυχαστικός όσο αφορά το μέλλον των Αναγκαστικών Αγροτικών Συνεταιρισμών και ειδικότερα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, είναι ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης.

«Σχετικά με το θέμα της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. θέλω να δηλώσω ότι το κείμενο το οποίο παρουσιάζεται ως σχέδιο νόμου της κυβέρνησης είναι ένα πολύ παλαιότερο κείμενο στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχει δεσμευθεί επίσημα και στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής μου, θα κάνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις έτσι ώστε να προστατευτεί η αναγκαστικότητα της Ε.Μ.Χ. Η πολιτική βούληση του Υπουργείου παραμένει η διατήρηση των υφιστάμενων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών όπως αυτοί λειτουργούν σήμερα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Χιώτης βουλευτής.

Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο πάντως που κατατέθηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και στο άρθρο 33 αναφέρεται ότι με τη λήξη της θητείας των υφιστάμενων διοικητικών συμβουλίων, οι Συνεταιρισμοί Οινοποιητικών Συνεταιρισµών Σάµου, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου,  Ένωση Συνεταιρισµών Θηραϊκών Προϊόντων Θήρας και Θηρασίας  και Συνεταιρισµός Κροκοπαραγωγών µετατρέπονται σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Διαφήμιση