Στους 2.792 ανέρχονται οι πρόσφυγες που παραμένουν στη Χίο, πολλοί από αυτούς για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Από την περασμένη Πέμπτη έχει αρχίσει και λειτουργεί το HOTSPOT στη ΒΙΑΛ, οπότε και ξεκίνησε η παροχή φαγητού από το Στρατό σε όσους επιλέγουν να μείνουν στο Κέντρο.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση περί τα 1.100 άτομα βρίσκονται πλέον στη ΒΙΑΛ.
Την Παρασκευή εξάλλου αναμένεται να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός για να αναλάβει εταιρεία τη σίτιση των προσφύγων στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ, όπου αναμένεται να δοθεί σε εταιρεία εκτός Χίου αφού οι τοπικές επιχειρήσεις δεν πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις για έτοιμα γεύματα.
Οι ροές κατά την Τυρινή Κυριακή και Καθαρή Δευτέρα μηδενίστηκαν λόγω των θυελλωδών βοριάδων, ενώ χθες με δύο δρομολόγια των πλοίων της γραμμής έφυγαν μόλις 148 πρόσφυγες!
Εν τω μεταξύ το πλοίο Terra Jet που βρισκόταν στο λιμάνι της Χίου με σκοπό να φιλοξενήσει- μεταφέρει πρόσφυγες, χθες έδεσε στο αγκυροβόλιο της Καλαμωτής για να μπορέσουν να μπουν τα πλοία τη γραμμής χωρίς προβλήματα στο λιμάνι.