Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΟΔΕ Χίου: ζητά διευκρινήσεις για την «αποστολή» Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά για...

ΝΟΔΕ Χίου: ζητά διευκρινήσεις για την «αποστολή» Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά για το προσφυγικό

22


Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Χίου σχετικά με το προσφυγικό:

Στο κείμενο κατανόησης (memorandum intent) για την παράνομη μετανάστευση, που συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Τόσκα και του κ. Efkan Ala (υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας) στη Σμύρνη, υπάρχει μια παράγραφος, η οποία αναφέρεται στην αποστολή εκ μέρους της γείτονος χώρας, αντιπροσωπείας αξιωματούχων στα hot spot για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας καταγραφής των παράτυπων μεταναστών…Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη λειτουργία των hot spots στη Λέσβο, στη Χίο, τη Σάμο και την Κω, εξετάζει την αποστολή αντιπροσωπείας αξιωματούχων επανεισδοχής, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αποδοχής των παράτυπων μεταναστών».

 Από το κείμενο προκύπτει ότι ελληνική πλευρά ζήτησε την συμβολή των Τουρκικών Αρχών ώστε να συνδράμουν στην διαδικασία προσδιορισμού των μεταναστών ή προσφύγων, που καταλήγουν στα πέντε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


 Αναρωτιόμαστε όμως τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία τέτοια ενέργεια;Ερωτούμε λοιπόν τους αγαπητούς συντρόφους:


 Είναι πρόταση της τουρκικής Κυβέρνησης; Πως ακριβώς θα λειτουργήσει; Τι σημαίνει αυτό; Για πόσο καιρό; Τι αρμοδιότητες θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα ενταχθούν στη δομή των hot spots ή θα κινούνται έξω από αυτές; Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε σοβαρές και υπεύθυνες απαντήσεις.


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜόστρα Θυμιανών και “Ταλίμι”, με την κάμερα του Κ. Αναγνώστου
Επόμενο άρθροΓιάννης Παληός: Ποιοι πιστεύουν ότι ο λύκος μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα;