Αρχική Πολιτισμός Ενα ποίημα για τους πρόσφυγες και στη Χίο, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ενα ποίημα για τους πρόσφυγες και στη Χίο, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

41

Το Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και το ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, συμμετέχουν στην πανελλήνια εκδήλωση  ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ σε 22 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. 
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητώνhttps://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/publishing_tools/
Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία θα έχει παγκόσμια απήχηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Σε όλες τις εκδηλώσεις, θα ακουστεί από ποιητές/ποιήτριες ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία, όχι μόνο για τους ποιητές/ποιήτριες που θα διαβάσουν ποίημά τους εμπνευσμένοι από τους πρόσφυγες αλλά και για τους πολίτες και την κοινωνία, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες σε ένα κορυφαίο ζήτημα ουμανισμού και διεθνούς αλληλεγγύης δίνοντας μαζί και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Η εκδήλωση στη Χίο και ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις και τα νησιά που συμμετέχουν, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Μιχάλειου Κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαιδιά του Δημοτικού Θυμιανών σε διαγωνισμό Ρομποτικής
Επόμενο άρθροΟ τελικός Κυπέλλου Βελγίου Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης, και πολύ Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα κανάλια Novasports αυτό το 4ήμερο