Αρχική Νέα Τοπικά 2η μέρα διαμαρτυρίας στη ΒΙΑΛ- αγωνιούν για την τύχη τους οι πρόσφυγες

2η μέρα διαμαρτυρίας στη ΒΙΑΛ- αγωνιούν για την τύχη τους οι πρόσφυγες

7

Για 2η συνεχόμενη μέρα, η ώρα του βραδινού φαγητού έγινε ώρα διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται κλεισμένοι πλέον στο HOTSPOT της ΒΙΑΛ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τους Αφγανούς στην καταγωγή πρόσφυγες, που είχαν συνθήματα πάνω σε χαρτόνια ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες βρίσκονται από την Κυριακή στο Κέντρο, με όρους κλειστού Κέντρου αφού απαγορεύεται η έξοδος από αυτό και η μη ενημέρωση για το πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, έχει αρχίσει να δημιουργεί τις εντάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε στο χώρο της ΒΙΑΛ, σιγά- σιγά οι διαμαρτυρίες έπεσαν αφού έπρεπε να μοιραστεί το φαγητό ειδικά για τα παιδιά.

Όμως κάποιες πρώτες πέτρες έπεσαν, με την αποχώρηση ομάδας προσφύγων, και είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες.

Την αγωνία αυτή είχαν και μέλη εθελοντικών οργανώσεων που ακόμα βρίσκονται στο χώρο της ΒΙΑΛ, ειδικά αν έρθουν και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες και με δεδομένο ότι το HOTSPOT είναι πλήρες από κόσμο (περί τα 1.220 άτομα). Από τα ξημερώματα πάντως της Τρίτης μέχρι και σήμερα Τετάρτη, λόγω και του καιρού δεν έχει έρθει καμία βάρκα με πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια.

Το φαγητό μοιράστηκε με την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ που έφεραν εξάρτηση, και ενώ νωρίτερα είχαν αποσυρθεί οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες.

Να σημειωθεί επίσης ότι η απόσυρση ορισμένων από των ΜΚΟ αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της ΒΙΑΛ, έχει δημιουργήσει προβλήματα με τους μεταφραστές που θα μπορούσαν κύρια να απαντήσουν στα ερωτήματά τους για το αίτημα πολιτικού ασύλου και τι πρέπει να κάνουν ώστε να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Γλάρος Ιωνάθαν σε Οινούσσες & Χίο
Επόμενο άρθρο“Λάθρα;”: να ανοίξουν οι πόρτες της ΒΙΑΛ- διαμαρτυρία για τους έγκλειστους πρόσφυγες