Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή Συσπείρωση: Για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤεναντίον κατοίκωντης Χίου

Λαϊκή Συσπείρωση: Για την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤεναντίον κατοίκωντης Χίου

5


Η Λαϊκή  Συσπείρωση  Δήμου Χίου καταγγέλλει την άνανδρη  επίθεση των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για τη μετατροπή της περιοχής τους ξανά σε φυλακή-γκέτο για τους πρόσφυγες.

Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τον ρατσιστικό, διχαστικό τόνο που έδιναν κάποιοι ελάχιστοι στη διαμαρτυρία, ωστόσο η βία των ΜΑΤ ήταν απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία αυτές τις εντολές έχει δώσει στους πραιτοριανούς της, προκειμένου να προωθήσουν την άθλια αντιπροσφυγική πολιτική της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σοβαρές ευθύνες έχει και η αστυνομική δ/νση Χίου υπό τις διαταγές της οποίας έγινε η κατάπτυστη επιχείρηση των ΜΑΤ, αλλά και η τοπικοί άρχοντες της Περιφέρειας και του Δήμου που σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρακολουθούν αμέτοχοι τα όσα γίνονται, βάζοντας πλάτη στην ουσία στην άθλια κυβερνητική πολιτική.
Απαιτούμε να διωχθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης και να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
Ο χιώτικος λαός να μην αφήσει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο να μολύνει την ψυχή του.
Καμιά απέλαση πρόσφυγα. 
Να φύγουν άμεσα για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν. 
Κατάργηση των Συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο που μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. 
Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους σύμφωνα και με τις συμβάσεις του ΟΗΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ανακίνωση ΝΕ Χίου του ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα καλούνται οι γιατροί από Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τους πρόσφυγες του λιμανιού! αναδημοσίευση από ιατρική σελίδα