Αρχική Νέα Τοπικά Σε ετοιμότητα καλούνται οι γιατροί από Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τους πρόσφυγες...

Σε ετοιμότητα καλούνται οι γιατροί από Ιατρικό Σύλλογο Χίου για τους πρόσφυγες του λιμανιού! αναδημοσίευση από ιατρική σελίδα

38


Για ακραία γεγονότα που μπορεί να συμβούν στο λιμάνι κάνει λόγο η ιατρική σελίδα iatropedia.gr, δημοσιοποιώντας αποσπάσματα από επείγουσα ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, σύμφωνα με την οποία πρέπει να είναι σε ετοιμοτητα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χαρακτηρίζει βέβαια τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι της Χίου “εξοργισμένους”, μην γνωρίζοντας την ηρεμία που επικρατεί μέχρι και τις 5.00 μ.μ..
Αναφέρει δε ότι  “Η ανακοίνωση του Συλλόγου προς τους ιδιώτες γιατρούς του νησιού ακολούθησε μετά την ευρεία σύσκεψη η οποία διεξήχθη στο “Σκυλίτσειο” Γενικό Νοσοκομείο Χίου και κατά την οποία οργανώθηκαν διαδικασίες έκτακτης ανάγκης στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)”.
Ασφαλείς πληροφορίες του chiosnews.com κάνουν λόγω ότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αποτελεί σενάριο και μόνο μιας κατάστασης για την οποία πρέπει να είναι έτοιμοι οι γιατροί και όχι προετοιμασία για κάποιο συμβάν, όπως η εκκένωση του λιμανιού. Μάλιστα οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει υπάρξει και 2η διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο, που πάντως δεν έχει στείλει δελτίο τύπου.
Το σχετικό δημοσίευμα με ;vρα ανάρτησης 15.41 σήμερα είναι το ακόλουθο:


Επείγουσα ανακοίνωση δημοσιοποίησε προ ολίγου ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σύμφωνα με την οποία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών που θα λάβουν χώρα στο νησί από τους εξοργισμένους πρόσφυγες και μετανάστες…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΧ, “υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα συμβούν ακραία γεγονότα με τους πρόσφυγες στη Χίο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου απευθύνει έκκληση σε δύο ειδικευμένους παθολόγους, δύο παιδίατρους, δύο χειρουργούς, δύο πνευμονολόγους και δύο ορθοπεδικούς να θέσουν τον εαυτό τους σε ετοιμότητα εάν συμβούν ακραίες καταστάσεις με τραυματισμούς ή ρίψη δακρυγόνων να ειδοποιηθούν και να προσέλθουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χίου προκειμένου να παρέχουν Ιατρική βοήθεια”.

Να θυμίσουμε ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στο νησί έχουν σπάσει τα πάντα στον χώρο φιλοξενίας τους και έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι απαιτώντας – αντί να απελαθούν- να μεταφερθούν με πλοίο στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου προς τους ιδιώτες γιατρούς του νησιού ακολούθησε μετά την ευρεία σύσκεψη η οποία διεξήχθη στο “Σκυλίτσειο” Γενικό Νοσοκομείο Χίου και κατά την οποία οργανώθηκαν διαδικασίες έκτακτης ανάγκης στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)…
(ακολουθούν σχόλια της ιστοσελίδας).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στα Ταμπάκικα
Επόμενο άρθροΜεταφορά προσφύγων από το λιμάνι- προσαγωγές 10 Συρίων