Αρχική Νέα Τοπικά Σταύρος Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το προσφυγικό-...

Σταύρος Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το προσφυγικό- επίσκεψη σε ΒΙΑΛ, Σούδα

12
«Θα πρέπει η Κυβέρνηση , να ξεκαθαρίσει και στους νησιώτες και σε όλους τους έλληνες αν έχει το οποιαδήποτε σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά», τόνισε στις δηλώσεις του από το HOT SPOT της Χίου ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Η Χιώτικη κοινωνία έκανε ότι ήταν να κάνει  από εδώ και πέρα πρέπει οι υπουργοί να πάρουν τις αποφάσεις τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Επισήμανε επίσης την ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές ασύλου, αφού μόνο ένας άνθρωπος εξετάζει τις αιτήσεις 1.000 ανθρώπων.
Σε ερώτηση σχετικά με τις επαναπροωθήσεις, σημείωσε ότι και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί αφού οι περισσότεροι έχουν κάνει αίτηση ασύλου.
«Βάσει του νόμου δεν μπορούν να μένουν εδώ μήνες περιμένοντας το άσυλο, υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν”,  είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «αν δεν εξετάζεται μια αίτηση στο διάστημα που προβλέπεται με ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας, τότε αυτός ο άνθρωπος αφήνεται ελεύθερος μέχρι να έχει την απάντηση από την Ελληνική Πολιτεία με το άσυλο που έχει ζητήσει».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωράκης και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Χίο, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στις τοπικές κοινωνίες.
«Είναι στην κόψη του ξυραφιού, όταν αρχίσουν οι μικρές παραβιάσεις και από πλευράς Κυβέρνησης και Αρχών και μετά από πρόσφυγες και μετανάστες. Η λογική αρχίζει και απομακρύνεται και δρουν οι ακραίοι», είπε.

O Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στη Χίο σήμερα το πρωί όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού καθώς και με το Λιμενάρχη του νησιού Χρήστο Φραγκιά. 
Επισκέφτηκε τον καταυλισμό στην Σούδα του Κάστρου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας και διαμένουν περίπου 700 πρόσφυγες. Εκεί, συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, καθώς και με τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί.
Στο HOT SPOT της ΒΙΑΛ συζήτησε με τους πρόσφυγες που του διάβασαν κείμενο με τα αιτήματά τους, καθώς και με μια 4μελη οικογένεια από την πόλη Αλέμπο της Συρίας που μάλιστα περιμένει το 5ο της παιδί! 
Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκειούς στα όρια της οποίας βρίσκεται το HOT SPOT Κώστα Φουτράκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός του επαγγελματία Θωμά Παραδείση, από σκαπτικό μηχάνημα
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική διάταξη- απαγόρευση καύσης χόρτων από 15 Απριλίου