Αρχική Νέα Τοπικά Ομόφωνη δημοσιογραφική καταδίκη στις ακρότητες- ανακοίνωση

Ομόφωνη δημοσιογραφική καταδίκη στις ακρότητες- ανακοίνωση

18


ΧΙΟΣ 12/4/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Χίου καταδικάζει απερίφραστα την οργανωμένη προπαγάνδα που γίνεται στον χώρο του διαδικτύου. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, την απρόκλητη επίθεση τους σε γυναικόπαιδα προσφύγων στο λιμάνι της Χίου, γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι εμφανίζουν ψευδώς ότι πρόσφυγας αποπειράθηκε να κατεβάσει από τον ιστό την ελληνική σημαία και σε απάντηση αυτής της πρόκλησης πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μια τέτοια κίνηση, ουδέποτε πρόσφυγας προσπάθησε να κατεβάσει την ελληνική σημαία. 

Οι δημοσιογράφοι που όλες αυτές τις μέρες καταγράφουν τα γεγονότα από κοντά, διαπίστωσαν πράγματι ότι ανέβηκε πρόσφυγας στον ιστό, αλλά όπως είχε συμβεί και τις προηγούμενες μέρες από άλλους πρόσφυγες, με τον δικό τους τρόπο τίμησαν τις σημαίες, ελληνική και ευρωπαϊκή, ακουμπώντας σε αυτές το μέτωπό τους και φιλώντας τες. Ενώ καμία προσαγωγή δεν έγινε για το θέμα αυτό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που ασφαλώς σε αντίθετη περίπτωση θα είχε επέμβει και θα προχωρούσε στη σύλληψη όποιου επιχειρούσε κάτι τέτοιο.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Χίου, αλλά και συνάδελφοι που κάλυψαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας,  συντάσσονται με όλες εκείνες τις δυνάμεις που προτείνουν τη διατήρηση της ενότητας και της ψυχραιμίας. 

Το προσφυγικό, όσο περνά από το χέρι μας δεν θα αποτελέσει την αιτία να ενδυναμωθούν οι ακροδεξιές φωνές στο φιλήσυχο νησί μας. 


Μικές Γιαννάρας (ΠΑΤΡΙΔΑ TV)

Δημήτρης Ζακχαίος (εικονολήπτης) 

Κλαίρη Κάβουρα (kounoupi.gr)

Νίκος Κατσαράκης (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Ρένα Κουβελιώτη (ALPHA TV) 

Αγγελική Κωνσταντίνου (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Νικος Μαραγκέλλης (εικονολήπτης)

Γρηγορία Μαχαλιά (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Γιώργος Παγούδης (εφημερίδα των συντακτών)

Θοδωρής Πυλιώτης (ΕΡΤ)

Γιάννης Στεβής  (astraparis.gr)

Γιάννης Τζούμας (ΑΛΗΘΕΙΑ) 

Παντελής Φύκαρης (politischios.gr)


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣοβαρός τραυματισμός του επαγγελματία Θωμά Παραδείση, από σκαπτικό μηχάνημα
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική διάταξη- απαγόρευση καύσης χόρτων από 15 Απριλίου