Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εσπερινό ΕΠΑΛ: εσπερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

Εσπερινό ΕΠΑΛ: εσπερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

35

 
Εσπερίδα με θέματα: “Ψάχνω για δουλειά – Επαγγελματικές Μονογραφίες” διοργανώνεται την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 20:30 στο Αμφιθέατρο του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου.

«Σήμερα όλοι βιώνουμε μια πολυεπίπεδη κρίση σχεδόν σε όλους τους τομείς ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Στην παρούσα κρίση η οποία βιώνεται ως οικονομική και επαγγελματική μια ομάδα από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Χίου έρχεται να δώσει μια ακτίνα φωτός βοηθώντας πρωτίστως τους συμμαθητές/τριές της παρουσιάζοντας το πρώτο θέμα της Εσπερίδας με τίτλο: ¨Ψάχνω για δουλειά – Βασικά βήματᨻ, σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του σχολείου που συνεχίζει:  
«Η γνώση ενός επαγγέλματος στο βαθμό που μπορεί να γίνει εφικτή είναι πολυπαραγοντική ενώ η γνώση ενός επαγγέλματος μέσα από τη βίωση του είναι αναντικατάστατη. Θα ήταν παράλληλα ανεδαφικό να βιώνεις κάθε φορά ένα επάγγελμα προκειμένου να το αποδεχθείς ή να το απορρίψεις. Στην πρώτη περίπτωση ίσως αποδεχθείς το πρώτο που θα σου τύχει χωρίς να έχεις γνωρίσει άλλα επαγγέλματα που πιθανόν να σου ταίριαζαν περισσότερο ενώ στην δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον θα απογοητευθείς θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Και στις δυο περιπτώσεις δεν θα έχεις το ιδανικό ταίριασμα ατόμου – επαγγέλματος. Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προβληματισμού η Συμβουλευτική – Προσανατολισμός μέσα από την λειτουργία της Πληροφόρησης έχει επινοήσει δυο τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Με έναν από τους τρόπους αυτούς μια ομάδα από μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου θα παρουσιάσουν το δεύτερο θέμα της Εσπερίδας που αφορά τις Επαγγελματικές Μονογραφίες των επαγγελμάτων του Αγρότη, Αισθητικού και Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού».  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕτοιμη η Λέσβος για την επίσκεψη Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη για το προσφυγικό
Επόμενο άρθροΒιασμός 13χρονου αγοριού στη ΒΙΑΛ…