Έφεραν γκρίνια οι βραβεύσεις στο Επιμελητήριο

  16


   
  ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ προσώπων και φορέων κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έφεραν και πάλι γκρίνια στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου.
  Με την απουσία του Προέδρου Αντώνη Ζαννίκου, λόγω της συνάντησης που θα είχε αργά χθες βράδυ μαζί με το νομαρχιακό σύμβουλο Νίκο Νύκτα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα που αφορoύν τον αναπτυξιακό νόμο, το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το μόνο που προκάλεσε αντιδράσεις.
  Αιτία, σύμφωνα με αρκετούς συμβούλους, το γεγονός ότι οι προτάσεις δεν ήρθαν στην ουσία για συζήτηση στο συμβούλιο αλλά ήταν ήδη αποφασισμένες από τη Διοικούσα Επιτροπή.
  Επίσης θέμα δημιουργήθηκε με τη βράβευση προσώπων και όχι επαγγελματιών καθώς και άλλων φορέων του νομού εκτός Επιμελητηρίου.
  Συγκεκριμένα οι προτάσεις ήταν για τιμητική διάκριση στον κ. Αντώνη Φεγγουδάκη για την πρωτοβουλία του να έρθει και να επενδύσει στη Χίο, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για τα 90 χρόνια δράσης του στο νησί και η Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού για την πολύχρονη παρουσία της και την προσφορά της στον τόπο και τέλος τιμητική πλακέτα στο μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Γιάννη Γεωργούλη που μετά από 16 χρόνια συμμετοχής στα επιμελητηριακά δρώμενα αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης τον ερχόμενο μήνα.
  Οι ενστάσεις κυρίως είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι έπρεπε να βραβευτεί για την επιχειρηματική του δράση ο κ. Φεγγουδάκης, χωρίς να υπάρχει καμιά διαφωνία για το πρόσωπό του.
  Θέμα επίσης δημιουργήθηκε για το αν θα έπρεπε να ψηφίσουν «πακέτο» τις προτάσεις ή όχι, περνώντας κατά πλειοψηφία η πρώτη πρόταση που έγινε από το Προεδρείο.
  Οι Κυριάκος Δηράκης, Αντώνης Παντελόγλου και Κώστας Σταυρινούδης ψήφισαν λευκό για λόγους διαδικαστικούς. Ενώ υπέρ με την επιφύλαξη ότι η βράβευση έπρεπε να γίνει στον επιχειρηματία και όχι απλά στο πρόσωπο ψήφισαν οι κ.κ. Αθηνάδης, Γεωργούλης και Τρικίλας. Θετικά ψήφισαν οι υπόλοιποι παρόντες σύμβουλοι.
  Οι βραβεύσεις των παραπάνω φορέων και προσώπων θα γίνει κατά την εκδήλωση κοπής πίτας στις 18 Ιανουαρίου.
  Ο εκτελών χρέη Προέδρου, Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Μουτάφης ζήτησε την αναβολή του πρώτου θέματος που αφορούσε τον αναπτυξιακό νόμο, έτσι ώστε το σώμα να ενημερωθεί στην επόμενη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο Αντώνη Ζαννίκο, σχετικά και με τις τελευταίες του συναντήσεις.

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΠαπανδρέου για Ακούγιου: “Παρακολουθούμε με προσοχή
  Επόμενο άρθροΠαρόν της Περιφέρειας σε 4 εκθέσεις