Αρχική Νέα Τοπικά Ρυθμοί “χελώνας” για το άσυλο- διαμαρτυρία αφρικανών, αφγανών, ιρανών και ιρακινών προσφύγων...

Ρυθμοί “χελώνας” για το άσυλο- διαμαρτυρία αφρικανών, αφγανών, ιρανών και ιρακινών προσφύγων στη ΒΙΑΛ

41

 

Η διαβεβαίωση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου, Δημήτρη Αυγερινό, ότι την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα έχει συνάντηση με 5 εκπροσώπους των προσφύγων-μεταναστών από τις αφρικανικές χώρες, όπως επίσης από Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν έδωσε λύση στον αποκλεισμό του δρόμου έξω από τη ΒΙΑΛ.

100 περίπου πρόσφυγες- μετανάστες από τις 11 περίπου το πρωί ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους, καταρχήν μέσα στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙΑΛ, αποκλείοντας τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου και μεταφέροντας στη συνέχεια τη διαμαρτυρία τους έξω από το HOT SPOT.
Έκλεισαν το δρόμο, έχοντας μεταφέρει μεταλλικά πλέγματα καθώς και βαρέλια, ενώ γυναίκες και παιδιά κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα.
Κύριο θέμα διαμαρτυρίας το γεγονός ότι οι δικές τους αιτήσεις ασύλου δεν προχωρούν, παρόλο που έχουν κλείσει και 4 μήνες, σε αντίθεση με αυτές των συρίων. Χωρίς βέβαια να εξετάζουν όπως μας έλεγαν στελέχη της αστυνομίας πως και μεταξύ των συρίων υπάρχει διαφορά ανάλογα με το αν είναι από καθαρά εμπόλεμη περιοχή.
Επίσης έθεσαν για μια ακόμα φορά θέμα ποιότητας φαγητού, έλλειψη νερού αλλά και άλλων θεμάτων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο Κέντρο.
Παρόντες στη ΒΙΑΛ και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής διεύθυνσης Γιώργος Κεβόπουλος όπως και η υπεύθυνη του Κέντρου Κράτησης Δάφνη Σπυροπούλου.
Στο αίτημα των προσφύγων να υπάρξει γραπτή διαβεβαίωση για τη συνάντηση, το σφίξιμο των χεριών από την πλευρά του κ. Αυγερινού, που τους τόνισε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους μεταφέρει ότι καινούργιο έχει από πλευράς Κυβέρνησης. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο κ. Καραμανής από πλευράς Δήμου Χίου.
Από την πλευρά τους οι άντρες πρόσφυγες- μετανάστες, ενημέρωσαν τις γυναίκες που δυναμικά όλη την ώρα συμμετείχαν στην κινητοποίηση για να αποχωρίσουν τελικά λίγο πριν τιε 3.00 μ.μ. και αφού απομάκρυναν όλα τα αντικείμενα που είχαν  χρησιμοποιήσει για τον αποκλεισμό του δρόμου.
Στο χώρο βρισκόταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Διαφήμιση