Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 4ο Δημοτικό Σχολείο: Α’ Πανελλήνιο βραβείο στην ΣΤ΄Τάξη για διαγωνισμό “Εμπνέομαι, Δημιουργώ,...

4ο Δημοτικό Σχολείο: Α’ Πανελλήνιο βραβείο στην ΣΤ΄Τάξη για διαγωνισμό “Εμπνέομαι, Δημιουργώ, Καινοτομώ”

452

Την 1η θέση πανελληνίως στην κατηγορία Α/θμια Εκπαίδευση στον διαγωνισμό Δημιουργικής Κατασκευής “Εμπνέομαι, Δημιουργώ, Καινοτομώ” σχ. έτους 2019-2020, έλαβε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.
Ο Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Το έργο, που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ τάξης με την επίβλεψη και επιμέλεια της εκπαιδευτικού ΠΕ11 Λίτσας Καλογρά, αποτυπώνει τον χάρτη της παγκόσμιας φτώχειας σε μια υδρόγειο σφαίρα-αερόστατο που λειτουργεί ως φωτιστικό.
Όταν ανοίγει το φως, μικρές τρύπες πάνω στην υδρόγειο, επενδυμένες με σελοφάν διαφορετικού χρώματος, βγάζουν διαφορετικό χρώμα φως, ανάλογα με το ποσοστό φτώχειας σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Υπόμνημα για τα χρώματα υπάρχει στο καλάθι του αερόστατου.
“Συγχαρητήρια στους μαθητές και στην εκπαιδευτικό που δούλεψαν με μεράκι κι ευαισθησία το συγκεκριμένο θέμα αλλά και στο σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου γιατί καλλιεργούν στα παιδιά μας κοινωνικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες βασισμένες σε πανανθρώπινες αξίες οι οποίες οξύνουν την ενσυναίσθηση, το περί δικαίου αίσθημα και την αγάπη στον συνάνθρωπο ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.
Χωρίς μια δουλεμένη βάση, στοχευμένη στη φιλοσοφία του σχολείου, κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί!”, σημειώνει η διεύθυνση του σχολείου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκθεση Εβη Χρήστου και Ηλία Λυκουρίνα στο Περιβόλι
Επόμενο άρθροΟυρές προσφύγων για την έκδοση διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου