Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυστηρές ποινές για δουλέμπορους

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυστηρές ποινές για δουλέμπορους

29


 ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ στους δουλεμπόρους, με βάση τα άτομα που μεταφέρουν λαθραία στη χώρα μας εισηγούνται 35 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα τον Ν.Κατσαρό (Λάρισας).
Συγκεκριμένα με πρόταση νόμου, εισηγούνται την τιμωρία των δουλεμπόρων με κάθειρξη από δύο έως 15 χρόνια για κάθε άτομο που μεταφέρουν.
Οι βουλευτές προτείνουν «οι πλοίαρχοι ή κυβερνήτες πλοίου ή πλωτού μέσου, που μεταφέρουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα αλλοδαπούς που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος ή στους οποίους έχει απαγορευτεί η είσοδος για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και αυτούς που τους προωθούν στο εσωτερικό της χώρας ή διευκολύνουν τη μεταφορά ή προώθηση τους ή εξασφαλίζουν σε αυτούς κατάλυμμα για απόκρυψη, τιμωρούνται με φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 50.000 έως 300.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο αλλοδαπό».
Ειδική αναφορά κάνουν όμως και στην περίπτωση εκείνη που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ανθρώπων:
«Ειδικά πλοίαρχοι ή κυβερνήτες πλοίων και πλωτών μέσων που μεταφέρουν τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς υπό συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλειά τους, τιμωρούνται με κάθειρξη έως 10 ετών ανά μεταφερόμενο πρόσωπο».
»Συνιστά επιβαρυντική περίπτωση και επιβάλλεται κάθειρξη και χρηματική ποινή 500.000 έως 1 εκατ. ευρώ για κάθε μεταφερόμενο άτομο, αν η μεταφορά ενεργείται κατ’ επάγγελμα ή με σκοπό το παράνομο κέρδος ή αν ο υπαίτιος είναι δημόσιος υπάλληλος, τουριστικός ή ναυτιλιακός πράκτορας ή είναι υπότροπος. Σε περίπτωση θανάτου οιουδήποτε μεταφερόμενου αλλοδαπού λόγω ανεπάρκειας σωστικών μέσων ή εκ των συνθηκών μεταφοράς επιβάλλεται στον πλοίαρχο ή στον κυβερνήτη του πλοίου κάθειρξη ανωτέρα των 15 ετών».

Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚουνουπιδοπορτόκαλο!
Επόμενο άρθροΣτα στενά του “Σαραπιού” ο πόλεμος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση