Θέλουν το φράγμα στο Σαραπιό, δεν έχουν όμως ενημέρωση

  82


     ΘΕΛΟΥΝ το φράγμα στα Καρδάμυλα στη θέση Σαραπιό αλλά δεν έχουν ενημέρωση για το τι ακριβώς θα γίνει εκεί, παρά το ότι το θέμα χρηματοδότησης μελέτης αναμένεται να εξεταστεί σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο!
  Εδώ και μία τριετία πάντως ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων Βαγγέλης Μελιτζάνης είχε συμφωνήσει με τον τότε Δήμαρχο Ομηρούπολης Μάρκο Μεννή ότι ο χώρος ενδείκνυται για φράγμα.
  Κανένας όμως δεν είχε μιλήσει για αυτό και στην ομόφωνη απόφαση, του περασμένου Φθινοπώρου, στο Ν.Σ. λόγος γινόταν για το φράγμα στη θέση Σκαρδανά και όχι για το Σαραπιό.
  Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από την ενημέρωση που ζήτησε να έχει η δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινής Φαφαλιού.
  Η Δημοτική Αρχή φάνηκε καταρχήν ότι δεν έχει ενημερωθεί αφού όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης, δεν έχουν έρθει σε καμία επίσημη επαφή και αυτό που γνωρίζουν είναι ότι δεν υπάρχει μελέτη.
  Οπότε όταν γίνει η μελέτη, τότε θα συζητήσουν στο Δήμο το θέμα όπως και τι ανταποδοτικά οφέλη θα ζητήσουν. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης υπάρχει στη σκέψη τους να ζητήσουν νερό και για την ύδρευση του Πιτυούς από το φράγμα στο Σαραπιό.
  Ανησυχητικό ήταν πάντως το γεγονός ότι με ευκολία ο Δήμαρχος θεώρησε ότι στο φράγμα αυτό μπορούν να πηγ
  αίνουν τα νερά του ποταμού της Ρήνας αντί των νερών του Ναγού.
  Ως πολύ καλή ευκαιρία χαρακτήρισε το φράγμα στην εν λόγω θέση ο κ. Μελιτζάνης που αποκάλυψε πως η επιλογή του χώρου είχε γίνει από τον ίδιο και το Μ. Μεννή προ τριετίας. Στο θέμα επανήλθε ο Δήμαρχος για να δηλώσει πως συμφωνούν στο να γίνει.
  Η μόνη διαφορετική φωνή που ακούστηκε απο τους αρκετούς παρευρισκομένους στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Δημήτρη Ψωμαδάκη, που ζήτησε το πολύ λογικό: πριν αποφασιστεί το οτιδήποτε να έχουν εικόνα για το τι θέλουν να κάνουν, ενώ σημείωσε ότι η καλύτερη λύση είναι αντί των μεγάλων φραγμάτων η κατασκευή μικρών ανασχετικών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΚουνουπιδοπορτόκαλο!
  Επόμενο άρθροΣτα στενά του “Σαραπιού” ο πόλεμος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση