Αρχική Νέα Οικονομία Πίτα και ανάπτυξη από το Επιμελητήριο

Πίτα και ανάπτυξη από το Επιμελητήριο

43


 
Μια διαφορετική χροιά προσπαθεί να δώσει το Επιμελητήριο στην κοπή της φετινής του πίτας, που πραγματοποιείται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο GOLDEN SAND,
Στο επίκεντρο είναι η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο, όπου στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωποι από τα νομαρχιακά συμβούλια της Σάμου και Λέσβου θα παραστούν για να συζητήσουν από κοινού τις προτάσεις που μπορούν να κατατεθούν και τα μέτρα που θα διεκδικηθούν για να αλλάξει ρότα η ανάπτυξη στο Αιγαίο.
Αν και συνήθως είναι οι οικονομικοί δείκτες που θέτονται από πλευράς των λεγόμενων παραγωγικών τάξεων των νησιών μας, καλό είναι να εξεταστεί και το θέμα της ισόρροπης ανάπτυξης ώστε να διατηρήσουν τα νησιά βασικά στοιχεία τους που σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έχουν αφήσει αλώβητα.
Εξάλλου στο νησί θα βρίσκεται σήμερα και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντί του Γ.Γ. του ΥΕΝ που ήταν προσκεκλημένος επίσης του Επιμελητηρίου, όπου θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να δει από κοντά το χώρο που προτείνεται στο θόλος γα τη δημιουργία Ναυτιλιακού Κέντρου με την ταυτόχρονη μεταφορά της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικοί προσκεκλημένοι
Προσκεκλημένοι στην «τελετή» είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θεοδώρου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορική Ναυτιλίας κ. Λαμπρόπουλος και η Γ. Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα εμπορίου και παραγωγής κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Ειδικά βραβεία
Με απόφαση (κατά πλειοψηφία) του δ.σ. του Επιμελητηρίου θα τιμηθούν επίσης απόψε οι: Αντώνης Φεγγουδάκης ως ένας από τους σπουδαιότερους επενδυτές που έχει τονώσει τη χιακή οικονομία, ο Γιάννης Γεωργούλης μέλος σήμερα του Δ.Σ. που θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης τον επόμενο μήμα ύστερα από 16 χρόνια ανάμιξης στα διοικητικά του Επιμελητηρίου, οι πρόσκοποι για τη δράση τους τα 90 χρόνια δραστηριότητάς του στο νομό και η Ακαδημίας Μηχανικών ΕΝ, σαν η αρχαιοτέρα ανώτατη σχολή του τόπου, που παράλληλα έχει και πλούσιο κοινωνικό έργο τα τελευταία χρόνια μέσω της εθελλοντικής τράπεζας αίματος του συλλόγου σπουδαστών της Σχολής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε 15 ημέρες λυόμενες αίθουσες στο ΤΕΕ
Επόμενο άρθροΝέα νίκη ΝΟΧ επί ΠΑΟΚ