Αρχική Νέα Τοπικά Οδηγία ΥΕΝ για διπλά τοιχώματα

Οδηγία ΥΕΝ για διπλά τοιχώματα

28

 ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ συστήματος σωληνώσεων διπλού τοιχώματος για τα καύσιμα στα πλοία, μέχρι την 1η Ιουλίου 2003 θα πρέπει να προχωρήσουν οι ναυτιλιακές εταιρείες. Η οδηγία αφορά επιβατηγά και φορτηγά πλοία, ναυπήγησης πριν από την 1/7/1998, που εμπίπτουν στις διατάξεις της δ.σ. SOLAS.
Επιστολή προς τις Εφοπλιστικές Ενώσεις, τις Λιμενικές Αρχές, τους εξουσιοδοτημένους Νηογνώμονες, καθώς και το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, έστειλε ο κλαδάρχης του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., Νίκος Γιομελάκης.
Η οδηγία, όπς αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΥΕΝ προβλέπει:
1) Ολες οι εξωτερικές γραμμές παροχής καυσίμου υψηλής πιέσεως μεταξύ των αντλιών καυσίμου υψηλής πιέσεως και των εγχυτήριων καυσίμου των μηχανών πρέπει να προστατεύονται με σύστημα σωληνώσεων διπλού τοιχώματος, ικανό να συγκρατεί το καύσιμο που διαρρέει από βλάβη γραμμής υψηλής πιέσεως.
2) Ολες οι επιφάνειες στις οποίες αναπτύσσονται θερμοκρασίες άνω των 220 βαθμών Κελσίου, επί των οποίων μπορεί να προσπέσει καύσιμο λόγω βλάβης του συστήματος καυσίμου, πρέπει να μονώνονται κατάλληλα.
3) Οι γραμμές καυσίμου πετρελαίου πρέπει να καλύπτονται ή να προστατεύονται κατάλληλα, ώστε να αποφεύγεται όσο είναι πρακτικά δυνατό ο ψεκασμός ή η διαρροή πετρελαίου σε θερμές επιφάνειες, μέσα σε αεραγωγούς μηχανημάτων ή σε άλλες πηγές ανάφλεξης.
4) Για τις μηχανές ισχύος μέχρι 375 KW, που φέρουν αντλίες έγχυσης καυσίμου πετρελαίου, οι οποίες εξυπηρετούν περισσότερους από έναν εγχυτήρες, είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό κατάλληλο περίβλημα, ως εναλλακτική λύση της πρώτης απαίτησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνετη νίκη ΝΟΧ στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΗμερολόγιο- εκδηλώσεις Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών