Αρχική Νέα Οικονομία Εγγύηση φρεσκάδας από Μυτιλήνη, διαμαρτυρία Επιμελητηρίου

Εγγύηση φρεσκάδας από Μυτιλήνη, διαμαρτυρία Επιμελητηρίου

25

 Τη διαφορετικότητα των Περιφερειών των νησιών του Αιγαίου, φαίνεται να αγνοούν πολλές υπηρεσίες υπουργείων. Δε δικαιολογείται διαφορετικά η απόφαση ίδρυσης φυτοϋγειονομικού σταθμού στη Μυτιλήνη από τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας, όπου θα αναγκάζονται να στέλνουν τα προϊόντα τους για έλεγχο και οι χιώτες έμποροι.
Αν για παράδειγμα εισάγει ένας έμπορος φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία, θα πρέπει να στέλνεται δείγμα στη Μυτιλήνη, να γίνεται ο απαραίτητος δειγματοληπτικός έλεγχος και εν συνεχεία να επιστρέφονται στη Χίο, που σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν πρέπει να πουλά.
Το γεγονός αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του το επιμελητήριο Χίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τη «συνεχιζόμενη υποστήριξη του κράτους προς τον όμορο νομό Λέσβου».
Ζητά έτσι να ιδρυθεί ανάλογος σταθμός και στη Χίο, «προς διευκόλυνση τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών. Επίσης θα διαμαρτυρηθούμε προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να έρθει το συγκεκριμένο θέμα σε συζήτηση για τη δυνατή ικανοποίηση του αιτήματος μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο: σύσκεψη για τον τουρισμό
Επόμενο άρθρο‘Εφυγε η ηθοποιός Ταϋγέτη