Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Σύλλογος Οικολογίας καλεί Νομαρχία

Σύλλογος Οικολογίας καλεί Νομαρχία

55

 «Δεν σας χρεώνουμε κακή πρόθεση έχουμε διαφορά όμως στη μεθοδολογία»,  τονίζει ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος σε ανοικτή επιστολή του προς το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο με αφορμή το θέμα του νερού και των σχετικών αποφάσεων στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Σημειώνοντας ότι θα είναι συμπαραστάτες στο έργο της Αρχής από την ώρα που θα τηρούνται οι νόμοι, οι θεσμοί και ο ορθολογισμός αναφέρουν στην ανακοίνωση:
«Αξιότιμοι κύριοι Νομάρχη και νομαρχιακοί σύμβουλοι,
ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου, θέλει να σας διαβεβαιώσει για τα εξής:
Δεν αναγνωρίζει σε κανένα Νομάρχη ή Νομαρχιακό Συμβούλιο κακή πρόθεση όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων του νομού και ειδικότερα του προβλήματος που αυτή τη στιγμή αποτελεί την αιχμή του δόρατος, δηλαδή το ΝΕΡΟ.
Σαφώς ο σύλλογος όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, επιθυμεί τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο. Η διαφορά όμως έγκειται στη μεθοδολογία που οι επαϊοντες έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν ενδιαφερόμαστε για γρήγορη λύση των προβλημάτων.
Ενδιαφερόμαστε για σωστή και οριστική λύση των προβλημάτων. Για παράδειγμα θεωρούμε ότι η πάλαι ποτέ Νομάρχης Χίου Αλέκα Μαρκογιαννάκη, δεν είχε κακές προθέσεις όταν ξεκίνησε να δώσει λύση στο υδρευτικό πρόβλημα της Χίου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κάνοντας γεωτρήσεις στον Κορακάρη. Και τότε πρόσκαιρα έδωσε λύση. Μόνο που τελικά η λύση αποδείχτηκε μπούμερανγκ, αφού όπως όλοι ξέρουμε διόγκωσε το πρόβλημα υφαλμύρωσης σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα να μιλάμε για μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δεν είναι σκόπιμο να αναλυθούν οι λόγοι της αποτυχίας τότε.
Είναι όμως απαραίτητο, για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις, ότι ο Σύλλογος θεωρεί αναγκαίο το σωστό σχεδιασμό, ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα επισταμένης μελέτης, από όργανα και θεσμούς που θα διασφαλίζουν την ορθολογική και ασφαλής λύση.
Απαίτηση του Συλλόγου είναι ο καταρχήν σεβασμός της τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης και των βάσει αυτής σχεδιασμού και μελέτης ως ουσιαστικού μέσου λήψης αποφάσεων. Προς τούτο όμως είναι απαραίτητη η ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πολιτικής και υπηρεσιακής), μελετητή- συμβούλου και πολιτών, χωρίς κρυψίνοια και υστεροβουλία.
Καταστρατηγώντας θεσμούς για την εφαρμογή των οποίων δόθηκαν μάχες πριν από λίγα χρόνια, όπως οι περιβαλλοντικές μελέτες, δεν βοηθάτε στην επίλυση του προβλήματος. Χωρίς ο Σύλλογος να επιθυμεί το ρόλο της Κασσάνδρας δυστυχώς παρατηρεί ότι χρόνος στάθηκε πάντα μεγάλος σύμμαχός μας, επιβεβαιώνοντάς τις προβλέψεις μας.
Η κα Μαρκογιαννάκη, κατηγόρησε τότε τους αντιδρώντες για κακές προθέσεις.
Ο χρόνος όμως απέδειξε ότι μόνο κακές προθέσεις δεν είχαν. Για άλλη μια φορά και σήμερα σας διαβεβαιώνουμε για το αντίθετο. Ευχόμενοι καλή επιτυχία στο έργο σας, στο οποίο θα μας έχετε συμπαραστάτες από τη στιγμή που θα τηρούνται οι Νόμοι, οι θεσμοί και ο ορθολογισμός.
Η γενική Συνέλευση του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου»

Διαφήμιση