Επτά κουταβάκια εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή του Χαλκειούς στη Χίο, τα οποία βρήκε φιλόζωη κάτοικος. Έτσι ο Δήμος Χίου, μέσω της εθελοντικής ομάδας που έχει δημιουργήσει προσπαθεί να τους βρει σπίτια.
Πρόκειται για 7 αξιαγάπητα σκυλάκια, ηλικίας περίπου 2 μηνών, που θα γίνουν μικρού μεγέθους έως 7 κιλά.
Ο Δήμος επισημαίνει ότι “θα δοθούν σε υπεύθυνες οικογένειες που αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις ενός κουταβιού με συμβόλαιο υιοθεσίας και προϋπόθεση τοποθέτησης μικροτσίπ”.
Νέα εγκατάλειψη
Εν τω μεταξύ σήμερα ο Δήμος ανακοίνωσε νέα εγκατάλειψη κουταβιών, αυτήν την φορά στην περιοχή του Λιλικά.
Τα εγκατέλειψαν σε ένα χωράφι και παρακαλούνται οι κάτοικοι του οικισμού να ενημερώσουν το Δήμο, έστω και ανώνυμα, σε ποιον ανήκει η σκυλίτσα που γέννησε τα μικρά.
Για να γίνει όπως στο προηγούμενο περιστατικό όπου βρέθηκε η ιδιόκτητη σκυλίτσα και κανονίστηκε άμεσα ραντεβού για στείρωση.
Όσο για τα μικρά είναι 4 θηλυκά και 1 αρσενικό εμφανώς ταλαιπωρημένα.
Είναι 2,5-3 μηνών και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.
Αναζητείται φιλοξενία καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος και κυρίως υιοθεσίες σε υπεύθυνες οικογένειες!
Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα μικρά μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα του Δήμου Χίου στο 22713.53116.