Αρχική Νέα Αθλητικά Έκτακτο συμβούλιο Δήμου Ιωνίας για το γήπεδο

Έκτακτο συμβούλιο Δήμου Ιωνίας για το γήπεδο

35 Την αισιοδοξία του ότι το θέμα του γηπέδου θα πάρει θετικό δρόμο και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα ύστερα από την τελική απόφαση της ΕΠΣ Χίου εξέφρασε σε δήλωσή του στο chiosnews.com ο Πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Σαρρής.
Υστερα από τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση με ψήφους 5 υπέρ και 3 κατά, πλειοψήφισε η πρόταση να προταθεί για πιο κατάλληλος χώρος το Δημοτικό Γήπεδο Καλλιμασιάς.
Εν τω μεταξύ ο Δήμος Ιωνίας προσανατολίζεται σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη, με θέμα την εξέταση της πρότασης.
«Κατά αρχάς υπάρχει η δική μου θετική πρόταση για το γήπεδο, την οποία πρέπει να εξετάσει το δημοτικό συμβούλιο», μας δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργης Βαρκάρης. «Το θέμα του στίβου είναι ένα λεπτό ζήτημα και θα εξεταστεί», μας είπε τονίζοντας ότι υπάρχει και το γήπεδο των Νενήτων.
Τα υπέρ του γηπέδου των Θυμανών είναι πως βρίσκεται 3 περίπου χιλιόμετρα πιο κοντά στην πόλη, όμως αυτό που φαίνεται να βάρυνε είναι το γεγονός ότι ο Δήμος Αγίου Μηνά θα έμενε χωρίς γήπεδο για τις ομάδες του.
«Το γήπεδο θα διαχειρίζεται αποκλειστά από την ΕΠΣ», μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Γιώργος Σαρρής.
Σε αντίθεση ο Δήμος Ιωνίας διαθέτει και δεύτερο γήπεδο στα Νένητα όπου έχουν συμφωνήσει τα σωματεία να το χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Οσο αφορά το θέμα του γηπέδου της Καλλιμασιάς έχει διαστάσεις σήμερα 90Χ50, βρίσκεται δηλαδή στα κατώτατα δηλαδή όρια οπότε δε φάινεται να μείνει χώρος για στίβο. Από τα 13.800 τ.μ. που είναι η συνολική έκταση υπολογίζεται πως τα 7.800 τ.μ. θα τα καλύψει ο αγωνιστικός χώρος. Σε ερώτησή μας αν προβλέπεται να γίνουν και κερκίδες, ο κ. Σαρρής σημείωσε πως θα χρειαστεί άλλο κονδύλι που δεν προβλέπεται να γίνει πριν το 2004.
Ετσι η ΕΠΣ Χίου θα περιμένει την τελική απόφαση του Δήμου Ιωνίας για να κοινοποιήσει την πρότασή της στην ΕΠΟ, ευελπιστώντας ότι το φλουρί- δήλωση στην αγιοβασιλιάτικη πίτα της Ενωσης από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ δεν θα είναι… κάλπικη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια ΦΩΤΟ, χίλιες λέξεις
Επόμενο άρθροΠοια έργα του “ΕΛΛΑΔΑ 2004” προχωρούν