Αρχική Πολιτισμός Αργεί το Internet να μπει στη ζωή μας

Αργεί το Internet να μπει στη ζωή μας

22Το μικρότερο ποσοστό πρόσβασης στο Ιντερνετ μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρουσιάζει η χώρα μας.
Οι Ελληνες είναι εξάλλου οι κοινοτικοί πολίτες που χρησιμοποιούν λιγότερο το Ιντερνετ για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Τα στοιχεία αυτά δίνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος δράσης για την ηλεκτρονική Ευρώπη «e-Europe 2002» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, το Νοέμβριο του 2002 μόνο το 14% από τα ελληνικά νοικοκυριά είχε πρόσβαση στο Ιντερνετ με μέσο κοινοτικό όρο 42,6%.
Οι μετά από εμά πιο… απομακρυσμένες χώρες από την τεχνολογία είναι η Ισπανία με 31% και η Πορτογαλία με 32%. Προηγούνται αντίθετα η Ολλανδία με 68% και ακολουθούν η Δανία με 67% και η Σουηδία με 66%.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 6% των Ελλήνων δηλώνει ότι κάνει «μερικές φορές χρήση του Ιντερνετ για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στους 15. Προηγούνται η Μεγάλη Βρετανία με 39% και το Λουξεμβούργο με 28%. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 23%.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του Διαδικτύου, το 18% των Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα υιών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 27%.
Τέλος, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των κοινοτικών της εταίρων στη διάδοση του Ιντερνετ στα ιατρεία: Mόνο το 24% των ιατρείων στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ προηγούνται η Σουηδία με 98% και η Μεγάλη Βρετανία με 97%.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤαρκόφσκι την Παρασκευή από την Κινηματογραφική Λέσχη
Επόμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης για το WIRIL