Αρχική Νέα Οικονομία Μαθήματα επιχειρηματικότητας από την Κρήτη

Μαθήματα επιχειρηματικότητας από την Κρήτη

27


 Την ανάγκη να συσταθούν φορείς για τη γυναικεία και τη νεανική επιχειρηματικότητα επισήμανε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ο προσκεκλημένος τους, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης και οικονομικός επόπτης της Ενωσης Νησιωτικών Επιμελητηρίων.
Ο Νικήτας Δολαψάκης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται στην Κρήτη παρόμοια προγράμματα. Σημειώνοντας ότι μια εταιρεία για να έχει τύχη δε θα πρέπει να προσπαθεί να λύσει προβλήματα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.αλλά να σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να λειτουργήσει.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπου συμμετέχουν τα 4 Επιμελητήρια της Κρήτης, οι δύο συνεταιριστικές τράπεζες και το Πανεπιστήμιο.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα ο κ. Δολαψάκης επισήμανε τον ιδιαίτερο σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει και αρχίζει να εμφανίζεται και στην επαρχία. (Παρατήρηση που μας έκανε μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και γνώστης αυτών των προγραμμάτων ήταν η σημαντική επιφύλαξη που υπάρχει από τους υπάρχοντες επιχειρηματίες για αυτά τα προγράμματα, όπου εκτός τον ανταγωνισμό, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα αθέμιτο από τις νέες επιχειρήσεις αφού επιδοτούνται).
Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σημείωσε ότι για τα δύο προγράμματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας έχουν ιδρυθεί σύνδεσμοι με παγκρήτιο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δίνοντας ένα στίγμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνης Ζαννίκος της δουλειάς που έχει γίνει στην Κρήτη, σημείωσε ότι ενώ στη Χίο είχαν κατατεθεί 3 προτάσεις γυναικείας και μία νεανικής επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο του Ηρακλείουν  μελετούσε περί τις 500!
Ο κ. Δολαψάκης ενημερώνοντας για το πρόγραμμα INTERREG III σημείωσε ότι πιθανόν και εντός του επόμενου 15ήμερου να ανοίξει το διασυνοριακό πρόγραμμα με την Κύπρο και έπονται αυτά με την Τουρκία, Αλβανία και Ιταλία. Η διαφορά με το δεύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα ότι τώρα χρειάζεται να συνυποβάλλονται οι προτάσεις από κοινού από επιχειρήσεις και στις δύο περιοχές. Ειδικά για την Κύπρο τόνισε ότι όλα τα νησιωτικά Επιμελητήρια του Αιγαίου είναι σύμφωνα για να υπάρξει μια κονή πρόταση, ώστε οι Επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές να κάνουν δράσεις από κοινού.

Διαφήμιση